Τέλος εποχής για το Πα.Σο.Κ.

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Ο Κώστας Σημίτης διαβλέπει το τέλος του κόμματος του

Αυτό που αργά ή γρήγορα θα δουν και τα υπόλοιπα στελέχη (aka σωτήρες) του κόμματος διείδε ο πρώην πρωθυπουργός. Με δηλώσεις του στη Γερμανία καυτηρίασε την αποδοχή του μνημονίου με τον πρόχειρο τρόπο που αυτό συντάχθηκε.





Η ύφεση δείχνει να προβληματίζει τον πρωθυπουργό του "εκσυγχρονισμού" και τη θεωρεί αιτιατό του μνημονίου. Προφανώς και με αυτή του τη στάση ψέγει τον άνθρωπο που ο ίδιος έχρισε το 2003 διάδοχό του, αλλά και τον πρώτο χρονικά Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, το Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σοκ προκάλεσε (στους ακροατές του και σε σεμνότυφους Έλληνες, γιατί εμείς ανέκαθεν το γνωρίζαμε) η ομολογία του πως το ισχύον (παρα)σύστημα των πελατειακών σχέσεων αρέσει στους Έλληνες! 

Παράλληλα, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο επιστροφής του στο θώκο του πρωθυπουργού, λέγοντας πως τα οκτώ χρόνια που κυβέρνησε (1996-2004) ήταν υπεραρκετά. Εγώ, προσθέτω πως, αν το 2000 δεν είχε επανεκλεγεί, αυτή τη στιγμή θα ήταν εκ των πιο επιτυχημένων στην ιστορία και υπενθυμίζω πως αυτή τη στιγμή και να ήθελε να επιστρέψει στην πρωθυπουργία, ο λαός θα του γύριζε την πλάτη. Εκτός κι αν θεωρεί ότι τα κόζα άλλαξαν και το φαινόμενο Παπαδήμου θα διαιωνίζεται.