Νέα στοιχεία για το ναυάγιο του Costa Concordia


Το φταίξιμο για το ναυάγιο πάει σε μάνατζερ της πλοιοκτήτριας εταιρείας
Νέες αποκαλύψεις για το μοιραίο ναυάγιο του Costa Concordia αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, με νέο απομαγνητοφωνημένο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της.


Σύμφωνα με αυτό, ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου – ο οποίος βρίσκεται σε
κατ’οίκον περιορισμό με τις κατηγορίες των πολλαπλών ανθρωποκτονιών εξ αμελείας και εγκατάλειψης του πλοίου- μιλά σε κάποιον Φαμπρίτσιο και του εξηγεί ότι πλησίασε πολύ κοντά στο νησί Τζίλιο, μετά από πιέσεις μάνατζερ της πλοιοκτήτριας εταιρίας Costa Cruises , τον οποίο δεν κατονομάζει.

«Φαμπρίτσιο, κανένας στην θέση μου δεν θα πλησίαζε αλλά με ζάλισαν, πήγαινε, πήγαινε» ακούγεται να λέει ο Σκετίνο, ο οποίος ηχογραφούνταν χωρίς να το γνωρίσει, μετά την σύλληψη του από τις αρχές.

«Τα όργανα που είχα δεν έδειξαν τον ύφαλο που βρισκόταν στο σημείο και έτσι πλησίασε για να κα΄νω τη χάρη στον μάνατζερ και επέμενε συνέχεια να πάω κοντά στο νησί» λέει ο καπετάνιος σε βαριά ναπολιτάνικη διάλεκτο. Πριν δύο μέρες, ο Σκετίνο είχε δηλώσει στον εισαγγελέα του Γκροσσέτο ότι "η εταιρεία γνώριζε πολύ καλά ότι θα κάναμε υπόκλιση στο νησί, ήταν μια καθιερωμένη πρακτική" .

Σήμερα, πηγές τις εισαγγελίας δήλωσαν ότι ο διάλογος του ντοκουμέντου είναι αυθεντικός. Ο συνήγορος του Σκετίνο δεν διέψευσε τα στοιχεία αλλά δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «αποδιοπομπαίος τράγος».

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia ναυάγησε πριν 12 ημέρες , όταν προσέκρουσε σε ύφαλο κοντά στο νησάκι Τζίλιο της νότιας Τοσκάνης.
Το ναυάγιο έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν τουλάχιστον 16 άτομα αγνοούμενα, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί καθώς πιθανά να υπήρχαν και λαθρεπιβάτες στο πλοίο, ενώ δεν υπάρχει ακόμα και τώρα πλήρης κατάλογος των επιβατών.


Άρθρο με πληροφορίες από Real / La Republica