Ο καλύτερος Ισπανός... ever!

του Στέφανου Μακρή

 Ένας Ισπανός που μονοπωλεί τα highlights σε ηλικία 21 ετών

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον Ricky Rubio, o οποίος αναλογικά είναι ο καλύτερος Ισπανός στο ΝΒΑ και έχει την δυνατότητα να γίνει ο ηγέτης των Timberwolves.








Επειδή το προλαμβάνειν, είναι πάντα καλύτερο του θεραπεύειν, να τονίσουμε ότι πρόκειται για μία πρώτη εντύπωση. Για έναν ενθουσιασμό από την πρώτη ματιά(πολλές πρώτες ματιές) οπότε κρατούμε πάντα μία επιφύλαξη.

Αλλά καλοί μας φίλοι, αυτά τα οποία πετυχαίνει ο Ricky Rubio στο ΝΒΑ είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Απίθανα. Για Ευρωπαίο. Το παιχνίδι του είναι μοναδικό παίρνοντας μία ομάδα από το χέρι και πηγαίνοντάς την ένα σκαλί παραπάνω. Και αυτό σας το λέει ένας άνθρωπος που λατρεύει τον βασικό πλέι μέικερ των Τimberwolves  Luke Ridnour  και δεν υπήρξε ο μεγαλύτερoς θαυμαστής του Καταλανού, λόγω της στασιμότητάς του στην Ευρώπη.

Δεν γίνεται όμως να μην φας τα βράδια σου όταν παίζει η Minnesota για να παρακολουθήσεις τον τρόπο που ο πιτσιρικάς οδηγεί τις ανατροπές της ομάδας του. Ο ρυθμός στο παιχνίδι του, η άνεση με την οποία επιλέγει πότε να σκοράρει και πότε να πασάρει. Το παιδί μοιάζει να είναι ακόμα στα εφηβικά της Μπανταλόνα όταν διαχειρίζεται το μοίρασμα ανάμεσα στον σταρ Kevin Love και τον ...τέως τρελό Michael Beasley.

Όπως δε έκανε και ο Ρενέσες στην Μπανταλόνα, ο Adelman του δίνει το απόλυτο κουμάντο ακόμα και στα τελευταία δευτερόλεπτα όπου μέχρι τώρα έχει βιαστικές επιλογές, αλλά θα μάθει, θα βελτιωθεί σε όλες τις παραμέτρους από το σουτ μέχρι τις επιλογές.

Το σίγουρο είναι ότι χαίρεσαι να τον βλέπεις, κάνει τον αγώνα πιο ενδιαφέροντα, καταδεικνύει τις τεράστιες διάφορες του ΝΒΑ με το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στην νοοτροπία, στο σχεδιασμό, στο αποτέλεσμα, στο ίδιο το παιχνίδι.
Είναι τόσο καλός o Ricky που θα τολμήσουμε να πούμε ότι αναλογικά είναι ο καλύτερος Ισπανός στο ΝΒΑ. Ναι είναι πρόωρο, δεν γίνονται συγκρίσεις αλλά ο Pau είναι ψηλός και άρα πιο εύκολα θα πάρει επιθέσεις το ίδιο και ο Marc. Ο Calderon έχει ταβάνι αλλά αυτός εδώ αν συνεχίζει έτσι αλλάζει το ίδιο το παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Rubio με το καλημέρα, το buenos dias, κατάφερε να κάνει τους Wolves ομάδα κανονική και η προοπτική είναι απλά πολύ πιο πάνω ακόμα και από του Pau Gasol. Γιατί; Διότι ο πλέι μέικερ της Minnesota μπορεί να γίνει ηγέτης όχι βοηθός(σπουδαίος βεβαίως βεβαίως) ηγέτη.

πηγή: nba.sport24.gr