Τα μαύρα Χριστούγεννα των ΜΜΕ

Τα πιο απλήρωτα, τα πιο μελαγχολικά, τα πιο σκοτεινά Χριστούγεννα ξημερώνουν στην πόλη. Εκεί που το θράσος ροκανίζει το δώρο των εργαζομένων στη Μίνωος και το Μπουρνάζι. Εκεί που η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας» ζητά να…
 πτωχεύσει και η αντίστοιχη του Alter ξεκίνησε – παρέα με τον καιρό τα χιόνια – «κόβοντας» το σήμα και ταυτόχρονα τα μηνύματα των απεγνωσμένων εργαζομένων που τελικά κατάφεραν να εξευτελίσουν το σύστημα της αρπαχτής.
Βέβαια, εξευτελίστηκε και η εντύπωση (διότι τελικά περί εντύπωσης επρόκειτο) ότι «όποιος δεν δίνουν δώρο τον τρέχουν νομικά». Τα όσα διαδραματίστηκαν σε Alter και «Ελευθεροτυπία» δίνουν «πάτημα» στους απανταχού ιδιοκτήτες να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν «μία από τα ίδια» και να τη σκαπουλάρουν με χαρακτηριστική ευκολία.
Έτσι στη μεν ιστορική εφημερίδα, αποφασίστηκε νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων, στο δε κανάλι του Μπουρναζίου, ένα ακόμη τελεσίγραφο Κουρή δόθηκε πριν από λίγο: «Ή πιάνετε δουλειά σε 48 ώρες ή το κλείνω».
Η δε εκκωφαντική σιωπή της Πολιτείας και του επίσημου κράτους σε όλη αυτή τη «σφαγή» από ένα σημείο και μετά καταντά απλώς βλακώδης.
Ή μήπως όχι; Διότι ακόμη και σε “μαγαζιά” που φημίζονταν για τα “στρατόπεδα”, τις “κολλεκτίβες” και τα κλειστά στόματα σημειώνονται ανατροπές. Επί παραδείγματι, στην ΕΡΤ ετοιμάζονται μεν για τα χειρότερα, αλλά τα στόματα ανοίγουν και λούζουν διευθυντές και προέδρους. Το φαινόμενο δημοσιογράφων που στη μέση του διαδρόμου «στολίζουν» στελέχη και επιτελείς είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.
«Κορώνα» στο εν λόγω φαινόμενο, η πολεμική του Κώστα Βαξεβάνη εναντίον του Λάμπη Ταγματάρχη, του οποίου το αυτί, φαινομενικά, δεν ιδρώνει.
Όσο για τον «ΠΗΓΑΣΟ», ο ανταρτοπόλεμος καλά κρατεί, αλλά οι απώλειες θεωρούνται δεδομένες.
Άγιε Βασίλη, καλά που δεν υπάρχεις. Μπορεί φέτος να μην κινδύνευες να φρακάρεις σε καμιά καμινάδα, λόγω γενικότερης ανέχειας, αλλά κι αν το αποφάσιζες να κατέβεις, οι «ιδιοκτήτες» θα ‘βρισκαν τρόπο να τις μπαζώσουν…


Mediablog