Κυκλοφορεί η 1η 3D τηλεόραση χωρίς γυαλιά με θέαση από γωνίες


Την προσεχή Δευτέρα θα κάνει το ντεμπούτο της σε καταστήματα της Αγγλίας η 1η 3D τηλεόραση από την Toshiba στην οποία ο θεατής μπορεί να βλέπει από όλες τις γωνίες χωρίς να χρειάζεται να φορά τα ειδικά γυαλιά που απαιτούνται για την 3D θέαση.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν τηλεοράσεις 3D όπου ο θεατής δεν χρειάζεται να φορά τα ειδικά γυαλιά. Όμως ο θεατής πρέπει να βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την οθόνη για να απολαύσει το τρισδιάστατο θέαμα με γυμνό μάτι. Επιπλέον στα υπάρχοντα μοντέλα τηλεοράσεων του είδους, η ποιότητα εικόνας είναι αρκετά μέτρια.

Η νέα αυτή τηλεόραση όμως,  χάρη σε μια επαναστατική τεχνολογία που εντοπίζει το πρόσωπο του θεατή της, επιτρέπει να βλέπει το τρισδιάστατο θέαμα σε όποιο σημείο και αν κάθεται. Επίσης η ποιότητα της εικόνας είναι σύμφωνα με τους κατασκευαστές της τηλεόρασης εξαιρετική. Η ανάλυση της είναι 4000 x 3000 pixels, δηλαδή τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη των τηλεοράσεων υψηλής πιστότητας (HD). Η οθόνη της έχει διαγώνιο 55 ιντσών και η τιμή της τοποθετείται περί τα 9 χιλιάδες ευρώ.