"Λύθηκε το πρόβλημα με την Ελλάδα"

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Υπεραισιόδοξος ο Γάλλος πολιτικός σχετικά με την κρίσης χρέους στην Ελλάδα

Το PSI θεωρεί ως το φάρμακο για την κρίση στη χώρα μας ο Γάλλος Πρόεδρος. Μάλιστα, πιστεύει πως η Ελλάδα είναι η απαρχή για μια καλύτερη διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης.




Αρκετά ευδιάθετος κι αισιόδοξος εμφανίστηκε ο ισχυρός άνδρας της Γαλλίας σήμερα, που οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων της Ελλάδας και το "κούρεμα" έγινε πραγματικότητα. Ιδού μέρος των δηλώσεών του:

Θα ήθελα να πω πόσο χαρούμενος είμαι που βρέθηκε μια λύση στην ελληνική κρίση, η οποία βάραινε την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Ευρώπη και τον κόσμο για μήνες. Εδώ και μήνες μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ εργαζόμασταν νυχθημερόν για να βρούμε αυτήν τη λύση. Σήμερα λύθηκε το πρόβλημα! Θέλω να πω στους Γάλλους ότι όλες αυτές οι προσπάθειες στέφθηκαν με επιτυχία, ότι γυρνάμε σελίδα στη χρηματοοικονομική κρίση, ότι σήμερα μπορούμε να επιτεθούμε στην οικονομική κρίση. Αυτό που είναι σημαντικό για μας, είναι καθένας να καταλάβει πόσο αναγκαία είναι αυτή η ευρωπαϊκή συνθήκη και πόσο ανεύθυνη είναι η στάση που συνίσταται στη μη επικύρωση μιας τόσο σημαντικής συνθήκης για τη λύση των προβλημάτων που ανήκουν σε όλη την Ευρώπη. 

Οι δηλώσεις του κυρίου Σαρκοζί είναι παρμένες από το kathimerini.gr.