Πάσχος στη θέση του Πάσχου



ή πώς να ξεκουράσετε ένα γηραιό συνάδελφο...




Η αλληλεγγύη, η οποία σπανίζει στις μέρες μας, μπορεί να αποτελέσει, ειδικά στο πεδίο της Εργασίας το μόνο αντίδοτο σε δυσοίωνες εποχές.
Δίνοντας το καλό παράδειγμα αποφάσισα, νέος ων, να ξεκουράσω τον αποκαμωμένο από τη μάχη υπέρ του Αγίου Μνημονίου συνάδελφο της έγκριτης Καθημερινής, γράφοντας αντί εκείνου το αυριανό του άρθρο.

Αγαπητέ Πάσχο Μανδραβέλη, απόλαυσε ένα ποτήρι καλό κρασί και άσε να κάνω τη διατεταγμ… εεε… τη δουλειά σου, χωρίς βέβαια να περιμένεις το ποιοτικό αποτέλεσμα ενός αρθρογράφου του βεληνεκούς σου.

Πάσχος Μανδραβέλης (με αφορμή την είδηση ότι η αστυνομία ζήτησε απαγόρευση των αντιασφυξιογόνων μασκών [!!!] στις διαδηλώσεις):

«  Θα ακούσουμε πάλι τους λαϊκιστές;

Η ΕΛ.ΑΣ, μετά τη χρόνια ανικανότητά της να σταματήσει τις ισχνές μειοψηφίες που καταδυναστεύουν το πολύπαθο κέντρο της Αθήνας, δείχνει ότι κάνει σοβαρή προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας. Αφού η κατάσταση με τους χούλιγκαν πάσης φύσεως έφτασε στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα να μην έχει απομείνει τουρίστας ή καταναλωτής στο ιστορικό αθηναϊκό κέντρο, ακούμε ορθολογικές προτάσεις από διάφορους φορείς (ΣΕΒ κ.α), όπως ο περιορισμός των διαδηλώσεων ή και η κατάργησή τους.

Στην ίδια θετική κατεύθυνση κινείται και η  πρόσφατη πρόταση της Αστυνομίας για απαγόρευση των αντιασφυξιογόνων μασκών, προκειμένου να γίνουν λιγότερο «ανθεκτικοί» οι αντικοινωνικοί «μπαχαλάκηδες». Το έργο των δυνάμεων της τάξης, μέχρι τουλάχιστον μια υπεύθυνη κυβέρνηση να απαγορεύσει εντελώς τις ζημιογόνες διαδηλώσεις στους κεντρικούς δρόμους, θα καθίσταται έτσι ευκολότερο.

Σίγουρα, οι γνωστοί ευαίσθητοι για τα «δημοκρατικά δικαιώματα» του φαιοκόκκινου μετώπου (Τσίπρες, Παπαρήγες, Ανταρσύες, Αναρχοκανίβαλοι, Χρυσαυγίτες, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Ενώσεις για διάφορα δικαιώματα και λοιποί λαϊκιστές), θα σπεύσουν να καταγγείλουν την πρόταση ως «αντισυνταγματική». Θα φωνασκήσουν με τη γνωστή ξύλινη γλώσσα για τους ειρηνικούς διαδηλωτές που θα δέχονται τα χημικά χωρίς να μπορούν να προστατευθούν με τις παράνομες, πλέον, μάσκες. 

Ο λαϊκισμός τους, δεν τους αφήνει να δουν πως με το μέτρο αυτό,  οι ειρηνικοί διαδηλωτές (αν υπάρχουν τέτοιοι) θα μπορούν να απομονώνουν τους βάνδαλους και να βοηθούν το έργο των αστυνομικών δυνάμεων. Των οποίων, κύριο μέλημα (παρά τις κραυγές των «δημοκρατών») αποτελεί η προστασία των φιλήσυχων πολιτών από τις δυνάμεις του χάους (κόκκινες ή μαύρες). Η πολιτική τους μυωπία δε τους επιτρέπει να αντιληφθούν πως η απαγόρευση των μασκών, θα απομακρύνει ταχύτερα τους  νομοταγείς διαδηλωτές (αν υπάρχουν τέτοιοι) και θα ξεσκεπάζει αμέσως τους φθονερούς κουκουλοφόρους, που θα συλλαμβάνονται, πλέον, με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο την αντιασφυξιογόνο μάσκα.

Προτείνω μάλιστα, πριν τις επόμενες  προγραμματισμένες πορείες, με πρώτη αυτή της Πρωτομαγιάς (αλήθεια, τι κατάλοιπο κι αυτή η επέτειος!), η ΕΛ.ΑΣ να ρίξει τόνους χημικών λίγο πριν την έναρξη ώστε να εμφανιστούν μόνο όσοι υπό την προστασία μιας μάσκας θα θελήσουν να διασαλεύσουν την τάξη και να πλήξουν για πολλοστή φορά την εικόνα της χώρας. Και να συλλάβει όσους πλησιάσουν το χώρο της διαδήλωσης, διότι σε τέτοια αποπνικτική ατμόσαφαιρα, μόνο αποφασιμσένοι για καταστροφές θα έχουν το σθένος να κάνουν συγκέντρωση. Και όσοι έσκουζαν για εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και άλλες φαιδρότητες θα συνειδητοποιήσουν, αν τους το επιτρέψουν οι αγκυλώσεις τους, πώς το παν για μία δύναμη επιβολής της δημοκρατικής ομαλότητας είναι η αποτελεσματικότητα και όχι ο αφηρημένο σεβασμός κάποιοων "ιερών" δικαιωμάτων »  

 Αντί του Πάσχου, 28/3/12.