Η Χρυσή Αυγή ζητάει να τοποθετηθούν νάρκες στον Έβρο!

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Καλύτερα φτωχοί παρά δολοφόνοι

Κανένας σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα από Αρίους που κοντεύουν να μπουν και στη Βουλή. Το κόμμα Χρυσή Αυγή ζητάει την τοποθέτηση ναρκών στα σύνορα στον Έβρο, ώστε να μη μπορούν να μπουν στη χώρα άνθρωποι που ζητούν ένα καλύτερο αύριο φέυγοντας από χώρες του τρίτου κόσμου.



Φαίνεται πως άκουσαν τον κύριο Χρυσοχοΐδη και πήραν θάρρος. Στην Ελλάδα του 2012 η φτώχια έχει προκαλέσει έκρηξη του εθνικισμού γεγονός πολύ επικίνδυνο για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή τη χώρα. Οι φυλετικές διακρίσεις επανέρχονται στο προσκήνιο και έρχεται η ώρα που οι εκφραστές τους θα μπουν και στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Η αρχή έγινε με το Λα.Ο.Σ. που μπήκε στη Βουλή το 2004. Το σύνταγμα έπρεπε να είχε προβλέψει να αποβάλλονται κόμματα που είναι επικίνδυνα για την κατάλυση του πολιτεύματος. Γιατί όταν νομοθετούν αντισημιτιστές το πολίτευμα καταλύεται. Αλλά αυτό ήταν η αρχή. Κι ας έλεγαν κάποιοι πως δεν πειράζει. Τώρα, έρχονται οι εν γένει ρατσιστές να μπουν στη Βουλή και να "πάψουν" να φιμώνονται, όπως θα διατυμπανίζουν παίρνοντας ύφος αδικημένων κακομοίρηδων. Η δημοκρατία κάθε μέρα που περνάει καταλύεται και περισσότερο.

Άνθρωποι που δεν έχουν κάνει κανένα έγκλημα θα απειλούνται με θάνατο γιατί... δεν πρόσεχαν που πάτησαν! Αυτό είναι που θέλουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Έναν φόβο μέσα και έξω από την Ελλάδα. Και μία φιλοσοφία Σπαρτιάτη. Μόνο που λησμόνησαν κάτι. Το πολίτευμά μας είναι η δημοκρατία. Η Σπάρτη είχε ολιγαρχία και τυράννους που αδικούσαν τους αδυνάτους. 

Πως θα δικαιωθούν οι αδύνατοι που ζουν ήδη σε μία χώρα που οι ανισότητες έχουν οξυνθεί πάρα πολύ; Με συντηρητικά και οπισθοδρομικά "νομοσχέδια"; Κουρελόχαρτα είναι αυτά και αυτοί που τα υπογράφουν ανεγκέφαλοι. Ο συντηρητισμός συντηρεί την άρχουσα τάξη. Και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Κάποιοι φαίνεται πως ζήλεψαν τον τύραννο Άσαντ. Εδώ όμως είναι Ευρώπη, εδώ είναι Ελλάδα κι έχουμε δημοκρατία. Κι αν για κάτι είμαστε γνωστοί στο 2012 είναι για την Αθηναϊκή Δημοκρατία, όχι για τη Χούντα του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη.