Σαρώνει το "κίνημα της πατάτας"


12 δήμοι της Αττικής προσχώρησαν στο "κίνημα"

Μαζική διάθεση εκατοντάδων τόνων πατάτας Νευροκοπίου γίνεται σήμερα και αύριο στην Αττική. Οι παραγγελίες, ύστερα από αίτημα των πολιτών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο – ήδη 12 δήμοι μόνο του Λεκανοπεδίου έχουν προσχωρήσει στο «Κίνημα της πατάτας» - και οι πατατοπαραγωγοί θα εξαπλωθούν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Μόνο στο Δήμο Παλλήνης, για παράδειγμα, οι αιτήσεις από τους δημότες ξεπέρασαν τις 5.000. Στο μεταξύ, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η διάθεση πατάτας Νευροκοπίου σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουν διατεθεί 2.000 τόνοι πανελλαδικά, ενώ σταδιακά προστίθενται και άλλα είδη στην προσπάθεια κατάργηση των μεσαζόντων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ό Δήμος Παλλήνης χώρισε σε δύο Σαββατοκύριακα τη διανομή περίπου 270 τόνων πατάτας. Λόγω του τεράστιου αριθμού ενδιαφερομένων. Μάλιστα, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου (www.pallini.gr) πρόγραμμα ανά όνομα δημότη με τις ώρες που θα πραγματοποιηθεί η διάθεση.

Στο μεταξύ σήμερα εκτός από την Παλλήνη πατάτες Νευροκοπίου θα πλημμυρίσουν και άλλους αθηναϊκούς δρόμους. Πιο αναλυτικά στην Κηφισιά πραγματοποιείται διάθεση πατάτας τόσο σήμερα όσο και αύριο, ενώ πατάτες Νευροκοπίου θα διανεμηθούν αύριο και στην Αργυρούπολη.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», αυξάνονται οι δήμοι στην Αττική που ρίχνονται στη «μάχη» των φθηνών προϊόντων. Ο Δήμος Αλίμου, συμμετέχοντας με τη σειρά του στο κίνημα κατά των μεσαζόντων, εξασφάλισε για τους κατοίκους της περιοχής ελαιόλαδο σε προνομιακή τιμή από το συνεταιρισμό παραγωγών Τρικόρφου Μεσσηνίας. Οι δημότες μπορούν να προμηθευτούν σε συσκευασία 5 λίτρων για 13 ευρώ κατόπιν παραγγελίας.
Άρθρο με πληροφορίες από real.gr