Γιατί Βαγγέλη;


της Ρένιας Ρηγοπούλου
Μπορεί να μην ξέρουμε πως να διαχειριζόμαστε σωστά τα οικονομικά μας, αλλά όπως και να το κάνουμε, είμαστε αναμφισβήτητα η χώρα που γέννησε  τη Δημοκρατία και που το αποδυκνύει αυτό με κάθε ευκαιρία. Όπως χθες, παραδείγματος χάρη,
με την «εκλογή» του Ευάγγελου Βενιζέλου ως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ!
240 χιλιάδες οπαδοί του κόμματος προσέφεραν το οβολό τους και ψήφισαν τον Ευάγγελο για πρόεδρο. Συγκεκριμένα, έδωσαν τα 2 ευρώ, πήραν το φακελάκι και το χαρτάκι με το όνομα του Ευάγγελου, μπήκαν στο παραβάν, έβαλαν το χαρτάκι στο φακελάκι, το έκλεισαν και το ρίξαν στη κάλπη!
Αν δεν έιναι αυτό δημοκρατία τότε τι είναι?!
Και εγώ αναρωτίεμαι αγαπητέ Βαγγέλη,
Τι νόημα έχει αλήθεια μιά κούρσα χωρίς αντίπαλο;
Σέβομαι την επιθυμία σου να τηρίσεις το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, που αναφέρει ότι ο πρόεδρος πρέπει να ανακηρύσσετε κατόπην εκλογής, αλλά δεδομένης της δύναμης και επιρροής που έχεις στο κόμμα, η ύπαρξη και άλλων υποψηφίων, όπως ο Χρήστος Παπουτσής και ο Στέφανος Τζουμάκας, μόνο καλό δε θα έκανε στην εκλογική διαδικασία αλλά και στο κόμμα; Αφού κατά κοινή ομολογία θα ήταν αδύνατο να απειλήσουν την νίκη σου. Δεν θα χρειαζόμασταν καν δεύτερη Κυριακή!
Πόσο μεγαλύτερη δύναμη θα είχε η νίκη σου, αν με την επιρροή που έχεις στο κόμμα νομιμοποιούσες τις αντικειμενικά αδύναμες υποψηφιότητες των συντρόφων σου, που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες για την υποψηφιότητά τους υπογραφές; Δεν θα ήσουν διπλά κερδισμένος ως νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , έχοντας στείλει ένα μήνυμα εσωκομματικής δημοκρατίας αλλά και δίνοντας επιλογή στου οπαδούς του κινήματος, που μόνο απογοητευμένοι είναι το τελευταίο καιρό από τη παράταξη;
Μετέτρεψες μια δημοκρατική εκλογή προέδρου σε δημοψήφισμα έχοντας για αντίπαλο σου.. τον ίδιο σου τον ευατό!
Το χειρότερο είναι ότι στην ευκαιρία που είχες να συσπειρώσεις τους ψηφοφόρους του κόμματος, απέτρεψες αυτούς που δεν σε συμπαθουν πολιτικά να έρθουν και να ψηφίσουν.Είχες την ευκαιρία λίγο πριν τις εκλογές να μάθεις την δύναμη της παράταξης και την έχασες..
Τουλάχιστον κέρδισε το κόμμα.. 480.000 ευρώ