Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών του κινήματος "Occupy"

Στην εξάμηνη επέτειο του κινήματος
 








Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές του κινήματος "Καταλάβετε τη Wall Street", καθώς οι τελευταίοι επέμεναν να παραμείνουν στο Πάρκο Ζουκότι μετά την ολοκλήρωση ττης επετειακής διαδήλωσης.

Χωρίς προφανή λόγο, οι δυνάμεις της τάξης της Νέας Υόρκης (που δε φημίζονται για τη δημοκράτικότητά τους) εφάρμοσαν το δόγμα της "μηδενικής ανοχής" απέναντι σε μια διαμαρτυρία που δε φαίνεται να αποτελούσε κίνδυνο για πολίτες ή περιουσίες κατοίκων. Οι περίπου συγκεντρωμένοι απλώς παρέμεναν στο χώρο που αποτέλεσε το κέντρο του κινήματος πριν 6 μήνες (για να δηλώσουν ,όπως τονίζει ένας από αυτούς, πώς δεν έχουν πάει σπίτια τους) και ... κατέληξαν σιδηροδέσμιοι σαν σεσημασμένοι κακοποιοί!

Αρκετοί θεώρησαν πως το κίνημα ξεφούσκωσε, όπως και τα αντίστοιχα των ευρωπαϊκών χωρών. Ίσως χθες να είδαμε τον επιθανάτιο ρόγχο. Αντίθετα, ο Moore, παρών χθες στο Πάρκο Ζουκότι, θεωρεί πώς ειμαστε ακόμα στην αρχή, στα σπάργανα του κινήματος που ξέσπασε ως ανάγκη των πολλών "να ξαναπάρουν τον έλεγχο στη δημοκρατία τους" (απέναντι στο 1% του πληθυσμού που την απογυμώνει προς όφελός του). "Αυτό το Πάρκο είναι ιερό για εκατομμύρια πολιτών σε όλη τη χώρα" συμπληρώνει ο Moore και μας αφήνει με την ελπίδα της αναζοπύρωσης των κοινωνικών αγώνων στη Μέκκα του καπιταλισμού.