Ο Νταλάρας ακύρωσε τις συναυλίες του

Στην ακύρωση των υπόλοιπων συναυλιών αλληλεγγύης με τον Γιώργο Νταλάρα που είχαν προγραμματιστεί στην Αθήνα και τον Πειραιά, οδήγησαν τα εκτεταμένα επεισόδια βίας, που σημειώθηκαν σε Ίλιον, Ηράκλειο και Δάφνη.
«Σταματούμε εδώ, παρότι είναι προφανές ότι μπορούμε και έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα από αυτά που διαδραματίστηκαν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του τραγουδιστή.

«Τα φαινόμενα βίας, οι τραυματισμοί μουσικών και η καταστροφή μουσικών οργάνων, ιδιαίτερα στην τελευταία συναυλία, έχουν αναιρέσει το νόημα και το χαρακτήρα των μουσικών εκδηλώσεων που σχεδιάσαμε. Ξεκινήσαμε με την πρόθεση, να οργανώσουμε συναυλίες άρτιες καλλιτεχνικά και τεχνικά, με ελεύθερη είσοδο στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όπως έτσι ακριβώς θα τις παρουσιάζαμε και σε ένα κεντρικό θέατρο της πόλης.
Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά σε όλους. Αυτοί που έπρεπε να καταδικάσουν, καταδίκασαν και αυτοί που «νόμιζαν» ότι έπρεπε να χαρούν, χάρηκαν. Η βία των λίγων επιβλήθηκε στους πολλούς κατακτώντας το «ζωτικό της χρόνο» στα ΜΜΕ. Επειδή η χρονική συγκυρία, ενόψει των επερχόμενων εκλογών απαιτεί νηφαλιότητα, ξεκάθαρα μηνύματα και περίσκεψη, δε θα προσφέρουμε μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση, αφορμή και πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης σε όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο. Δε θα μετατρέψουμε τους χώρους μαζικής προσέλευσης του κόσμου σε αρένα, για αυτούς που επιδιώκουν με τις ενέργειές τους, να συνεχίσουν τον κύκλο της βίας των άκρων. Τώρα, απαιτείται κατανόηση και αναβολή κάθε δράσης που αλλάζει το νόημα της πρωτοβουλίας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τα... παρατράγουδα ξεκίνησαν στη συναυλία που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας στο Ηράκλειο Αττικής, όταν μερίδα πολιτών τον αποδοκίμασε έντονα, ενώ συνεχίστηκαν σε αντίστοιχες συναυλίες σε Ίλιον και Δάφνη, όπου εκτοξεύθηκαν μπουκάλια, νεράντζια, γιαούρτια, ακόμη και καρέκλες πάνω στη σκηνή, με στόχο τον τραγουδιστή.

άρθρο με πληροφορίες από pathfinder.gr