Η Ντόρα Μπακογιάννη δε συμβιβάζεται με το παρόν. Με το παρελθόν;

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Συμβιβασμένα ασυμβίβαστη η έμπειρη πολιτικός.

Εγκαινιάζοντας το προεκλογικό κέντρο του κόμματός της στις Βρύσες Αποκορώνου των Χανιών,η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως δε συμβιβάζεται με το μίζερο παρόν κι αρκετά άλλα που χρήζουν (ψυχ)ανάλυσης. 










Ή, θα συγκρουστούμε με ένα κράτος το οποίο μέχρι τώρα μας καταδυναστεύει και ουσιαστικά οδηγεί σε μείωση μισθών και συντάξεων, ή θα ακολουθήσομε το λάθος δρόμο τον οποίο ακολουθούμε τα 2,5 τελευταία χρόνια, ένα δρόμο ύφεσης που δεν οδηγεί πουθενά.

Αυτό είπε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ξεχνώντας πως έτυχε να υπερψηφίσει το πρώτο μνημόνιο. Αμφιταλαντευόμενη πλήρως μεταξύ μνημονιακού κι αντι-μνημονιακού προγραμματισμού, μεταξύ συγκυβέρνησης και άρνησης συγκυβέρνησης, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμμαχίας, μεταξύ ενός ατομικού παρόντος κι ενός "οικογενειακού" μέλλοντος, η κόρη Μητσοτάκη προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στη Βουλή και να αποδείξει πως δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Ωστόσο, σε περίπτωση που η Δημοκρατική Συμμαχία δε μπει στην πολυκομματική, όπως αναμένεται, Βουλή, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την κυρία Μπακογιάννη και την πολιτική της καριέρα.