Δηλώσεις




Όταν η πραγματικότητα ξεπερνάει τη σάτυρα

Στην προσπάθεια στηλίτευσης του ήθους και του ύφους 4 καθεστωτικών "δημοσιογράφων" και 1 εξίσου καθεστωτικού συγγραφέα, ο ευθυμογράφος (με σατυρική στήλη στην εφημερίδα Αυγή) Άγγελος Τσέκερης postαρε στο Facebook τις πιθανές δηλώσεις των πέντε μεγάλων προσωπικοτήτων (Πρετεντέρη, Μανδραβέλη, Παπαχελά, Μίχα, Χωμενίδη)  για το γεγονός της αυτοκτονίας του Δημήτρη Χριστούλα.


Για όσους γνωρίζουν το χιούμορ και την καυστικότητα του δημοσιογράφου (που ούτως ή άλλως απευθύνθηκε στους φίλους του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε αναγνώστες ΜΜΕ), έγινε αντιληπτό πως πρόκειται για σάτυρα και όχι για αληθινές δηλώσεις. Ιδού και το post:





Κάποιοι, λησμονώντας την εισαγωγή του Άγγελου Τσέκερη "θα διαβάσουμε αύριο", θεώρησαν πως πρόκειται για αληθινές δηλώσεις. Μόλις έγινε γνωσρτό στη σφαίρα του Facebook ότι πρόκειται για σάτυρα, ο εμπευστής κατηγορήθηκε ως "κατασκευαστής ειδήσεων" που προκάλεσε μάλιστα  τη δικαιολογημένη οργή του "θιγμένου" Μανδραβέλη.

Αν οι δηλώσεις μοιάζουν υπερβολικές και ως εκ τούτου το χιούμορ κακής ποιότητας ή αισθητικής, ακολουθούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ πρόσφατες "ρήσεις" (από χρήστη του twitter ξετρυπωμένες) των τεσσάρων μεγάλων ανδρών σε καθεστωτικά έντυπα (για διαφορετικά θέματα μεν, αλλά παρόμοιου ύφους με αυτό που τους "καταλόγισε" εμμέσως ο δημοσιογράφος της Αυγής), οι οποίες ξεπερνούν και την πιο εύστοχη σάτυρα: