Αμφισβητούσε κανείς πως τα γιαούρτια θα γίνουν βόμβες;

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Λίγα λόγια για την έκρηξη στο γραφείο Σημίτη

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη αργά χθες το βράδυ στο γραφείο του Κώστα Σημίτη, στην οδό Ακαδημίας, πλησίον της πλατείας Συντάγματος.
 


Πάρα πολλά περιστατικά επιθέσεων κατά προσώπων της πολιτικής έχουν συμβεί την τελευταία διετία. Από μία ντομάτα (που δε σκοτώνει, αλλά χαλάει την εικόνα) μέχρι την έκρηξη μίας βόμβας (που σκοτώνει, αλλά φτιάχνει την εικόνα) η απόσταση είναι μεγάλη. 

Το θέμα είναι κάποιοι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν πως η μόνη λύση για να σταμαησει αυτή η - πολλές φορές άκριτη - βία κατά των ληπτών αποφάσεων, είναι να καταλάβουν τα λάθη τους και να αλλάξουν την πολιτική τους δράση συντονισμένα. Αδυνατώ να πιστέψω πως όταν κάποιος πολιτικός τρώει ένα γιαούρτι, μετά σκέφτεται τι έκανε. Είμαι σίγουρος πως μέσα του λέει "το ίδιο έπαθε κι ο τάδε", Κι επίσης είμαι σίγουρος πως πεποίθησή του είναι πως "κάποτε θα βαρεθούν, θα σταματήσουν". Όμως, δεν είναι έτσι. Αυτοί που έχουν τα γιαούρτια, δεν έχουν τα χρήματα να είχαν όπλο. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει το μέτρο, καθώς οι ζωές τους έπεσαν σε χαντάκια. Και γι' αυτό υπεύθυνοι είναι οι λήπτες των αποφάσεων, που έφεραν το ΔΝΤ για να λαμβάνει αποφάσεις, που οι ίδιοι εξελέγησαν για να λαμβάνουν.

Το bloggers-tv.gr καταδικάζει τα περιστατικά βίας που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων. Ακόμα κι ο μεγαλύτερος εγκληματίας πρέπει να αντιμετωπίζεται κοινωνικά διά σωφρονισμού.