Τέσσερα debate: Να βάλω κι ένα κερασμένο από μένα;

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Το επιτελείο Βενιζέλου ζητάει τέσσερα debate!

Κάλεσμα του Πα.Σο.Κ. στα ΜΜΕ, μπας και σώσει καμία μονάδα. Δύο debate θέλει μόνο με το Σαμαρά (γιατί, αλήθεια) και δύο με όλους τους άλλους μαζί. Μόνο τον Γιάννη Πρετεντέρη και την Κάτια Μακρή δε ζήτησε.



Έχουν βαλθεί να βγάλουν δεύτερο το Πα.Σο.Κ. Το "κόμμα του μνημονίου" (Πα.Σο.Κ., Ν.Δ., Ε.Ε., Τρόικα, media, μεγαλοεπιχειρηματίες) κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να έχει δύο μνημονιακά κόμματα στην εξουσία. Το Πα.Σο.Κ. κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση τόσο από τη Δημ.Αρ., όσο και από το Συ.Ριζ.Α., για να μην προσθέσω και το ΚΚΕ, ή τους Ανεξ. Έλληνες. Κι όμως. Υπάρχουν άνθρωποι που δε θα διστάσουν να κάνουν το άσπρο μαύρο (δηλαδή το μάυρο άσπρο) προκειμένου να... αλλάξει το κλίμα.

Η προπαγάνδα θα ενταθεί προκειμένου τα δύο κόμματα να κρατήσουν τις θέσεις τους, η Ε.Ε. να συνεχίσει να ασκεί εσωτερική πολιτική στην Ελλάδα, το ΔΝΤ να κάνει ανθρώπους πλούσιους πολύ πλουσιότερους, οι επιχειρηματίες να πληρώνουν όλα κι όλα φαΐ και διαμονή στους εργάτες τους και τα media να μη χάσουν την κυρίαρχη θέση τους στο σύστημα.