Η τρόικα τορπιλίζει το οικονομικό κλίμα

του Θανάση Λυρτσογιάννη

 Ο ορισμός του ερασιτεχνισμού

Ο ερασιτεχνισμός κατά τον νυν υπουργό Παιδείας είναι η χωρίς σύστημα, οργάνωση και αξιοπιστία, εργασία που δεν παρέχει εχέγγυα ποιότητας. Σας θυμίζει κάτι; Πριν πάρετε τη βοήθεια του κοινού, να σας πούμε ότι παραπέμπει ευθέως και περιγράφει με ακρίβεια τη δράση της τρόικας στη χώρα μας.



Το πρώτο στοιχείο που αποκαλύπτει τον ερασιτεχνισμό είναι η ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου το οποίο εφαρμόζεται πιστά από την αρχή. Η λογική τού βλέπουμε και κάνουμε (απόδειξη του ερασιτεχνισμού) είναι κυρίαρχη. Και όποιος αμφιβάλλει τον παραπέμπουμε στις τριμηνιαίες αλλαγές οι οποίες δεν είναι διορθωτικές κινήσεις αλλά σημαντικές ανατροπές. Ουσιαστικά κάθε τρεις μήνες η πολιτική που εφαρμόζεται αλλάζει κατεύθυνση ή αν προτιμάτε κέντρο βάρους.

Αυτό σημαίνει πως η τρόικα αδυνατεί να δει την επίδραση των μέτρων σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του τριμήνου, οι προτάσεις δεν είναι τόσο αξιόπιστες αφού κάθε τρεις μήνες αλλάζουν, συμπεριφορά που παραπέμπει ευθέως σε ερασιτεχνισμό και πειραματισμό.

Η χειρότερη συνέπεια όμως δεν είναι αυτή. Η χείριστη επίδραση είναι η διατήρηση της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας στην οικονομία και στο σύνολο του ελληνικού λαού. Τον Ιούνιο έρχονται τα χειρότερα, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, είναι δύο από τις φράσεις με τις οποίες περιγράφεται από τους πολίτες το κλίμα που επικρατεί και πηγάζει από τη σαλαμοποίηση των μέτρων. Που σημαίνει ότι το οικονομικό κλίμα διατηρείται στο ναδίρ αποτρέποντας επενδύσεις, καλύτερη λειτουργία της αγοράς, ενώ βαθαίνει την ύφεση. Αν αυτό γίνεται συνειδητά ή όχι δεν το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως το αποτέλεσμα το οποίο είναι καταστροφικό για τη χώρα.

πηγή: ethnos.gr