Μία μαριονέτα θράσους

Να επιστήσει την προσοχή των ψηφοφόρων και να τους κατευθύνει προς συγκεκριμένα κόμματα θέλησε ο τοποθετημένος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.








Ο κύριος Παπαδήμος, εξερχόμενος του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε πως "κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός και το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες" αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές της Κυριακής.

Πάντα οι εκλογές κρίνουν πολλά. Και σίγουρα η ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι η πιο σημαντική εδώ και δεκαετίες. Λογικά μόνο η επόμενη, που σαφώς και δε θα είναι σε τέσσερα χρόνια, ίσως είναι πιο κρίσιμη. Όμως, ό,τι κι αν αποφασίσει ο λαός, η κατάσταση θα παραμένει δύσκολη και λεπτεπίλεπτη. 

Αυτό που δεν κατανοώ ως Μιχάλης Ταστσόγλου είναι το γιατί τα δύο κόμματα εξουσίας εγγυώνται ασφάλεια και γιατί είναι αυτά που - τεχνηέντως κατ' εμέ - ταυτίζονται με τη σταθερότητα και την ΕΕ. Να υπενθυμίσω στον κύριο Παπαδήμο πως πριν την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, όσα ζήσαμε δεν τα φανταζόμασταν ούτε σε εφιάλτες. Και τότε, η λαϊκή βούληση είχε υποδείξει ένα από τα κόμματα που "προτείνει" ο απερχόμενος πρωθυπουργός. 

Να θεωρούμε λιγότερο επικίνδυνους αυτούς που μέσα σε δύο χρόνια διακινδύνευσαν όλα μας τα δικαιώματα, σε σύγριση με άλλους που ουδέποτε προσυπέγραψαν ή έλαβαν μία τέτοια απόφαση, είναι αφελές, υποκινούμενο, υποκριτικό και κατακριτικά σκόπιμο.