Βάζετε τα τραγούδια, αλλά να ζητάτε και καμία άδεια

Τρεις διάσημοι άνθρωποι του τραγουδιού κατηγορούν το ΠαΣοΚ για χρήση τραγουδιών τους σε προεκλογική του συγκέντρωση χωρίς την άδειά τους. Πρόκειται για τους Άλκηστι Πρωτοψάλτη, Μιχάλη Γκανά κι Ευανθία Ρεμπούτσικα.






Χθες, στην πλατεία Συντάγματος το ΠαΣοΚ είχε την τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση, μία συγκέντρωση όπου έλαμψαν διά της απουσίας τους οι ψηφοφόροι του κινήματος. Αντ' αυτών, στη συγκέντρωση βρέθηκαν απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα βάθη της Ασίας, καθώς και το νέο αίμα των συνταξιούχων.

Στη συγκέντρωση, ανάμεσα σ' άλλα τραγούδια, το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου επέλεξε την αναπαραγωγή κι ενός τραγουδιού των προαναφερθέντων συνεργατών. Ας δούμε την ανακοίνωσή τους:

Απόψε (4-5-12) ακριβώς μετά την ομιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλου στο Σύνταγμα ακούστηκε από τα μεγάφωνα – με φόντο την πράσινη «θάλασσα» των πλαστικών σημαιών - το τραγούδι «Σε όλα τα νησιά», σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Μιχάλη Γκάνα, με τη φωνή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Επειδή κανείς από τους τρεις μας δεν ρωτήθηκε από κανέναν, αναρωτιόμαστε ποιοι και με πιο δικαίωμα μας «στρατολόγησαν» στο συγκεκριμένο κόμμα και μας έβαλαν να το διαφημίζουμε χωρίς την άδειά μας. Δηλώνουμε εμβρόντητοι και βαθύτατα προσβεβλημένοι από αυτήν τη συμπεριφορά και προειδοποιούμε:

Απαγορεύουμε τη χρησιμοποίηση του τραγουδιού μας από οποιοδήποτε κόμμα.

Μιχάλης Γκανάς – Ευανθία Ρεμπούτσικα – Άλκηστις Πρωτοψάλτη

(η ανακοίνωση είναι παρμένη από το tvxs.gr)

Χθες, έγινε γνωστή η αντίδραση της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, συντρόφου του Οδυσσέα Ελύτη, για το σποτ της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα αντιδρούν οι τραγουδιστές για τη "στρατολόγησή" τους. Σίγουρα, δεν είναι και τόσο το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων που τους απασχολεί. Ωστόσο, όσο κι αν θέλουν τα επιτελεία των κομμάτων να προάγουν την εντύπωση πως τα δύο κόμματα είναι κοντά στα γράμματα και τις τέχνες, η αλήθεια είναι πως οι διανοούμενοι και οι καλλιτέχνες τα απεχθάνονται. Εκτός, βέβαια, από εκείνους που συντηρεί η ΔΑΠ με τις "πολιτιστικές" της εκδηλώσεις.