Γιατί θα είναι χρήσιμη η πολυφωνία στη Βουλή

Οι εκλογές της Κυριακής ίσως αναδείξουν Βουλή περισσοτέρων των επτά κομμάτων. Πολλοί διατείνονται πως όταν ωηφίζεις κάποιο "μικρό" κόμμα, η ψήφος σου πάει χαμένη. Το άρθρο αυτό προτείνει συγκεκριμένα κόμματα προς ψήφιση. Γιατί σε μία Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, η ψήφος σου ποτέ δεν πάει χαμένη.






Περισσότερα από τριάντα κόμματα θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές της Κυριακής. Πολλά από αυτά θα πιάνουν χώρο στο παραβάν. Κάποια όμως, αξίζουν της προσοχής μας. Εξάλλου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα πως οδεύουμε προς μία πολυκομματική Βουλή.

Σίγουρα δε θα αναφερθώ στα τρία κόμματα που δείχνουν να προηγούνται και εννοώ τη Νέα Δημοκρατία, το Πα.Σο.Κ. και το Συ.Ριζ.Α. Τα κόμματα που θα αναφέρω είναι αυτά τα οποία θεωρώ πως αξίζουν να εκπροσωπούν τους πολίτες στα έδρανα της Βουλής με αρκετές έδρες.

ΚΚΕ

Σίγουρα δύσκολος αντίπαλος για οποιαδήποτε καπιταλιστική πολιτική που οξύνει τις ανισότητες. Ένα "σπυρί" που δεν τους αφήνει να "κάτσουν".


Δημοκρατική Συμμαχία

 Σαφώς και πρόκειται για τον πιο κοινωνικό (πολιτικά) δεξιών πεποιθήσεων σχηματισμό. Καλή εναλλακτική για όσους δε θέλουν τη μνημονιακή Νέα Δημοκρατία.


Κοινωνική Συμφωνία

Αν κάποια νοικοκυριά έχουν μέλλον, το οφείλουν στη Λούκα Κατσέλη, η οποία και τους έδωσε το δικαίωμα διά νόμου να ελπίζουν σε μία τύποις "σεισάχθεια".


Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ένα κάπως πιο λαϊκό δεξιό κόμμα με έναν αρχηγό σε ρόλο Μπάτμαν. Σχηματισμός που θα νοιαστεί για διαφάνεια.


Οικολόγοι Πράσινοι

Ένα κόμμα με επαναστατικό οικονομικό πρόγραμμα που νοιάζεται για το περιβάλλον. Κόμμα που προέκυψε την περασμένη δεκαετία στην Ελλάδα, καλό θα ήταν να το δούμε και στα έδρανα μία φορά.


Δημοκρατική Αριστερά

Προκύψασα από το Συ.Ριζ.Α., η Δημ. Αρ. θέλει να αποτελέσει τη γέφυρα των ψηφοφόρων που δε θέλουν Πα.Σο.Κ., αλλά και δε θέλουν να "φύγουν"και τόσο προς τα αριστερά.Θέλει να είναι το αριστερό κόμμα που θα κυβερνήσει στην πορεία.