Κι άλλη απόπειρα

Άλλη μία προσπάθεια να σχηματιστέι κυβέρνηση με τα δεδομένα της 6ης Μαΐου θα κάνει ο Κάρολος Παπούλιας. Αυτή η προσπάθεια βαπτίστηκε "εθνική συνεννόηση".










Μετά την οικουμενική κυβέρνηση, μετά τη συγκυβέρνηση, μετά την κυβέρνηση εθνικής xxxxx (το ουσιαστικό το βάζεις εσύ, είναι ελεύθερης επιλογής), ήρθε η ώρα της κυβέρνησης "εθνικής συνεννόησης" να σώσει τη χώρα.

Με κόμματα που έχουν διασπαστεί, με κόμματα που δε μπορούν να χαλιναγωγήσουν τους βουλευτές τους (κάτι το οποίομ επιτέλους, συμβαίνει) επιχειρείται η μεταξύ τους συνεννόηση.

Ο Κάρολος Παπούλιας είναι άνθρωπος με προφίλ χαμηλών τόνων. Ωστόσο, δεν παύει να υπήρξε ΠαΣοΚ. Η ΕΕ θέλει οπωσδήποτε στην κυβέρνηση που θα έχει η Ελλάδα να βρίσκονται πακέτο τα δύο κόμματα που μας κατέστρεψαν. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Η ΕΕ έχει "στο χέρι" τα δύο αυτά κόμματα γιατί ξέρει καλά όσα έχουν κάνει από το 1980 μέχρι σήμερα. Γι' αυτό και τα κάνει ό,τι θέλει.

Η Ελλάδα χάνει τη διαπραγματευτική της δύναμη, όσο αυτά τα δύο κόμματα κάνουν συμψηφισμούς. Μία συγκυβέρνηση με ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία δεν είναι προϊόν απόπειρας συνεννόησης. Είναι προϊόν απόπειρας αυτοκτονίας.