Χρόνια Πολλά μαμά!

Σήμερα, 13 Μαϊου και γιορτάζουν όλες οι μανούλες του κόσμου! Οι περισσότερες χώρες γιορτάζουν την ημέρα κατά την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, ενώ άλλες σε διαφορετικές ημέρες, με την 8η του Μάρτη και την 21η Μαρτίου ως τις άλλες δημοφιλείς ημερομηνίες. Αν και η γιορτή λέγεται ότι έχει αρχαιοελληνική προέλευση, στη σύγχρονη εποχή καθιερώθηκε περίπου έναν αιώνα πριν, όταν η αμερικανίδα Anna Jarvis συνέλαβε την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή όλων των μητέρων.

Η Anna Jarvis, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της, ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία, για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας και όπως ήταν λογικό αυτή της η προσπάθειά είχε απήχηση και έτσι έγινε επίσημα εθνική γιορτή των Ηνωμενων Πολιτειων και σταδιακά όλου του κόσμου.
Οι αγώνες της ευοδώθηκαν στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η «Ημέρα της Μητέρας» καθιερωνόταν ως εθνική εορτή των ΗΠΑ τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. 
Η Google τιμά και αυτή με τη σειρά σήμερα την μητέρα, τον άνθρωπο που μας έφερε στη ζωή με ένα πολύ γλυκό, πολύ χαριτωμένο doodle.Δύο μικρά o τρέχουν στην αγκαλιά της μαμάς για σήμερα "g" για να της δώσουν ένα λουλούδι και να της πουν χρόνια πολλά.



Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις μανούλες!

Και αν είχες ξεχάσει τη σημερινή ημέρα, δεν είναι αργά.. Ένα λουλούδι και μία μεγάλη αγκαλιά είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να της κάνεις! 




Η οργανωική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο, ετοίμασε πριν λίγο καιρό ένα συγκινητικό βίντεο, θέλοντας να δείξει αγώνα που κάνει κάθε μητέρα να μεγαλώσει το παιδί της, ειδικά οταν πρόκειται για έναν μελλοντικό Ολυμπιονίκη.. 
Με τη φράση "Το να είσαι μητέρα είναι η πιο δύσκολη «δουλειά» στον κόσμο…Είναι όμως και η καλύτερη» κλείνει το βίντεο και είναι σίγουρο ότι δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο..






Χρόνια πολλά μητέρα, μαμά, μανούλα..