"Δεν πρόκειται να καταργηθεί το μνημόνιο"

Αποχωρώντας από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, η ηγέτιδα του ΚΚΕ συγκέντρωσε πάνω της τα βλέμματα. Γνωστή για την αποφασιστικότητα με την οποία μιλάει, είπε ορισμένες αλήθειες που πληγώνουν, αλλά ισχύουν.







Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ξεκαθάρισε τη θέση της σχετικά με όσα διαμείβονται στην πολιτική σκηνή της χώρας, αλλά και στην ΕΕ:

Οποια κυβέρνηση και αν προκύψει πριν ή μετά τις εκλογές, και η γνώμη μας είναι ότι θα πάμε σε εκλογές, δεν πρόκειται να καταργήσει τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο. Μετά τις εκλογές θα φέρουμε πρόταση νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου κάτι που είναι πολύ πιο ουσιαστικό από επιστολές που στέλνονται και είναι αμφιλεγόμενες. Το ζήτημα είναι η δικαιολογημένη αγανάκτηση του ελληνικού λαού να μην αντικατασταθεί από αυταπάτες. Κάποιος αέρας πνέει στην Ευρώπη, αλλά προς το παρόν είναι αρκετά κοπανιστός. Με τα σημερινά δεδομένα, τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουν άμεσα, αφού ο λαός δεν μπορεί να έχει μια κυβέρνηση δική του, έχει μια ευκαιρία στα χέρια του να αναδείξει το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό.

Το αν η Αλέκα Παπαρήγα δικαιωθεί, θα το δείξει η συνέχεια των εξελίξεων που προμηνύουν ένα καλοκαίρι "καυτό". Η αλήθεια είναι πως πολύ δύσκολα θα απεμπλακούμε από αυτά που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπανδρεού, η οποία νόμιζε πως βρήκε την πανάκεια για όλα τα προβλήματα, ενώ στην ουσία εξαπατήθηκε, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο κύριος Παπανδρέου.

Παράλληλα, έριξε τις μπηχτές της προς το ΣυΡιζΑ με αφορμή την επιστολή του κυρίου Τσίπρα. Ο επιφαινόμενος είχα σημειώσει με σχόλιο στο σχετικό με την επιστολή κείμενό μου, πως επρόκειτο περί ανούσιας επιστολής που εστάλη για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

Όσο για τους "αέρες" και τη λοιπή φρασεολογία που χρησιμοποιούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ για να χρυσώσουν το χάπι, η κυρία Παπαρήγα με βρίσκει να συμφωνώ.