Ο Α. Αλαβάνος δικηγόρος του διαβόλου

Μία εξομολόγηση και μία παρότρυνση του προκατόχου του Α. Τσίπρα στην ηγεσία του ΣυΡιζΑ έρχεται να αποδείξει ότι η αλήθεια βρίσκεται στη μέση.









Ξεκάθαρη θέση πήρε ο Αλέκος Αλαβάνος σχετικά με την αντιμνημονιακή πολιτική. Παράλληλα, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα, ίσως σε λάθος timing για το κόμμα, να ξεκαθαρίσει κι αυτός τη θέση του, λέγοντας την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι. Διαβάστε εδώ την παρέμβασή του.

Σε μία έκρηξη εντιμότητας, ειλικρίνειας και αδιαφορίας για το πολιτικό κόστος, ο κύριος Αλαβάνος ζητάει από το "παιδί του", Αλέξη Τσίπρα, να πει στον κόσμο την αλήθεια χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες, δηλαδή ότι η ακύρωση του μνημονίου, σημαίνει παράλληλα κι έξοδο από την ευρωζώνη.

Προσωπικά, πιστεύω ότι η ακύρωση του μνημονίου με εναλλακτικές βιώσιμες λύσεις και με σωστή διπλωματία δεν θα θέσιε σε κίνδυνο την ύπαρξή μας στην ευρωζώνη. Ωστόσο, οι εταίροι είναι τόσο ισχυροί και "καλομαθημένοι" ελέω της άνευ όρων παράδοσής μας στις αρχές της δεκαετίας που ο κίνδυνος αυτός είναι υπαρκτός, ακόμα κι αν αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό σύνταγμα.