Ακροδεξιός βουλευτής απειλεί σχετικά με την ΠΓΔΜ

Απειλεί με ξυλοδαρμό τους βουλευτές που θα ασχοληθούν με το ζήτημα του ονόματος του νεοσύστατου γειτονικού κράτους, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. Σε προεκλογική συγκέντρωσή του "κόμματός" του, είπε πως όχι μόνο θα "πέσουν φάπες", αλλά και για εκφοβισμό θα τους δείξουν το βίντεο με την Κανέλλη και τον Κασιδιάρη.


Ότι τη βρίσκουν με την αυτοδικία το ξέραμε. Ότι είναι ολιγαρχικοί το ξέραμε. Ότι θα απειλούν δημόσια και θα εκβιάζουν το φοβόμασταν. Και να που έγινε. 

Και επίσημα πλέον οι Έλληνες βουλευτές θα εκβιάζονται ανοικτά. Δε μας φτάνουν τα οικονομικά συμφέροντα που τους απειλούν - και με αποτέλεσμα μάλιστα -, πλέον θα απειλούνται και από... συναδέλφους τους του.. ποινικού δικαίου, οι οποίοι θα εκβιάζουν προκειμένου να επιβάλλουν τις πολιτικές τους. 

Αφορμή; Το παράδοξo των... "Σκοπίων". Μίας χώρας καινούργιας που, ενώ λέγεται Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τα ελληνικά ΜΜΕ μας έχουν μάθει να τη λέμε "Σκόπια", με το όνομα της πρωτεύουσάς της δηλαδή. 

Και για αυτό το κατά την άποψή μου χαζό ζήτημα, οι χρυσαυγίτες θέλουν να επιβάλουν την ακραία τους τοποθέτηση. 

Λες και μπορεί να αμφισβητηθεί η ελληνικότητα του Μεγαλεξάνδρου. Λες και η ιστορία μπορεί να αλλάξει με μία.. απόφαση. Λες και μας πέφτει λόγος πως θα ονομάζεται ένα αυτόνομο και ανεξάρτητο κράτος. Λες και η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας δεν περιλαμβάνει εδάφη της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ. Μπερδεύουνε την περιοχή της Μακεδονίας με το ελληνικό γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας.

Αλλά έτσι είμαστε. Εχθρούς εφευρίσκουμε πάντα. Κι ως συνήθως τους αδύναμους. Φταίνε οι μετανάστες τη μία, την άλλη η ΠΓΔΜ των 500.000 κατοίκων. Και πάντα με κάτι τέτοια ασχολούμαστε. Για να ταυτίζονται οι φτωχοποιημένοι και να βρίσκουν όραμα μέσα από το έθνος, το "κοινό αίμα" και τη θρησκεία. Σε μία χώρα που επί χιλιετίες δεκάδες διαφορετικές φυλές επέδραμαν με πολλές εξ αυτών να κυραρχούν σημερινά ελληνικά εδάφη.

Τρομάζω και μόνο που σκέφτομαι τους εκβιαστές να νομοθετούν.