Κουβέλης ο δημοφιλέστερος πολιτικός

ΠΡΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΔ & ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH για το ΒΗΜΑ της Κυριακής 29-30/10/11 στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε σήμερα, οι πολίτες απαντούν: ΝΔ 22,2%, ΠΑΣΟΚ 14,7%, ΚΚΕ 9,1%,ΛΑΟΣ 6,3%, ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, Δημοκρατική Αριστερά 4,2%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,4%,Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 1,8%.

Όσον αφορά στη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων, αυτήν την ζητά το...


55,2%, ενώ το 37,3% θέλει άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Σύγχυση επικρατεί στην κοινή γνώμη σχετικά με τα πολιτικά πρόσωπα, σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Ως πρωθυπουργό μιας τέτοιας κυβέρνησης, η πλειοψηφία προτιμά τον Λ. Παπαδήμο, δεύτερο τον Αντ. Σαμαρά, ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου και έπειτα οι Φ. Κουβέλης. Αλ. Παπαδόπουλος, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Ευ. Βενιζέλος, κλπ.

Τέλος, όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών προσώπων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας βρίσκεται για πρώτη φορά στην έκτη θέση και αυτή είναι η πιο χαμηλή θέση στην οποία έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια έλληνας πρόεδρος της δημοκρατίας. Αίσθηση προκάλεί η πρωτιά του Φώτη Κουβέλη στην συγκεκριμένη λίστα, ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ακολουθεί στην τρίτη θέση ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην τέταρτη βρίσκεται η Λ. Κανέλλη και στην πέμπτη θέση ο Αλ. Παπαδόπουλος.

Η δημοσκόπηση της Κάπα Research έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.009 ατόμων, ανδρών και γυναικών άνω των 18 ετών, πανελλαδικά, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Bloggers