Άβυσσος η ψυχή του 'Ελληνα...

της Ταμάρα Τζουμαϊλη

Ποτέ μου δεν κατάλαβα κάποια πράγματα για σένα βρε συμπατριώτη....


  1.  Παραπονιέσαι συνέχεια για τους αλλοδαπούς αλλά αυτούς φέρνεις για να σου βάψουν το σπίτι μιας και παίρνουν λιγότερα.
  2. Το παίζεις Ευρωπαίος αλλά βρίζεις όλους τους Γερμανούς, Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους και παέι λέγοντας...
  3. Λεφτά να αγοράσεις το Cayenne Turbo και να κάνεις τον καμπόσο στη γειτονιά έχεις, για να πληρώσεις τον ανάλογο φόρο όταν στο ζητάνε δεν έχεις, Αυτομάτως θυμάσαι την μακρινή κινέζικη καταγωγή σου!
  4. Κατακρίνεις τα ρουσφέτια αλλά και εσένα ο θείος σου αν δεν κάνω λάθος με τέτοιου είδους διαδικασίες δε σε έβαλε στο Δημόσιο?
  5. Τόσα χρόνια μια βρίζεις το ΠΑΣΟΚ και μια τη Ν.Δ. Γιατί απλά δε δοκιμάζεις να ψηφίσεις κάτι διαφορετικό αφού βλέπεις ότι τα παραπάνω...δεν!
  6. Χαρακτηρίζεις τους αστυνομικούς ''κωλόμπατσους'' αλλά μόλις ''φάς κλίση'' ψάχνεις απεγνωσμένα για ένα γνωστό του γνωστού ώ γνωστέ αστυνομικό να στη ''σβήσει''.
  7. Λες κρύους και απόμακρους τους λαούς της Β.Ευρώπης και υποστηρίζεις πως δε βοηθάνε ούτε τη μάνα τους, γιατί όμως όταν ας πούμε πάω σε μια περιοχή που δεν ξέρω και σε ρωτάω πως θα βρώ την τάδε οδό κάνεις ότι δεν ακούς και κοιτάς το κινητό σου τάχα μου δήθεν?
  8. Βρίζεις τους Τούρκους όπου σταθείς και όπου διαβείς και έχει κολλήσει η βελόνα σου στα 400 χρόνια σκλαβιάς, παρ'όλα αυτά παρακολουθείς φανατικά όλες τις τούρκικες σειρές στην τηλεόραση!
  9. Το παίζεις οικολόγος αλλά στους μπλε κάδους συνεχίζεις να πετάς ακόμα σκουπίδια και όχι είδη προς ανακύκλωση. Μήπως είσαι και τυφλός εκτός από ψεύτης Έλληνα? Γιατί εγώ διαβάζω ξεκάθαρα το '' Παρακαλώ όχι σκουπίδια, εδώ μόνο ανακύκλωση συσκευασιών''.
  10. Εκνευρίζεσαι  και θίγεσαι όταν λένε για σένα οι ξένοι πως είσαι μόνο ''bouzouki-mouzaka'' αλλά όλως τυχαίως όταν έρθει η θεία Kathy από τον Καναδά -που μετανάστευσε- πριν καλά- καλά πατήσει το πόδι της στην πατρίδα για μουσακά και μπουζούκι την πας!
  11. Χτυπιέσαι και οδύρεσαι για τους φόρους που σου βάζουν τώρα και τις έκτακτες εισφορές αλλά μάλλον ξεχνάς και εύκολα (μέσα στα άλλα σου ελαττώματα) τις λαμογιές που έκανες και τα επιδόματα αναπηρίας που έπαιρνες επί χρόνια χωρίς να τα δικαιούσαι φυσικά.
  12. Σιχτιρίζεις όποτε περπατάς στο πεζοδρόμιο για τις κατεστραμμένες πλάκες αλλά όταν βάζεις πάνω στο ΠΕΖΟ-δρόμιο -επαναλαμβάνω- το αυτοκινητάκι σου όλα είναι καλά ε?
  13. Πετάς, πετάς, πετάς και ξαναπετάς τα Ευρώ σου σε γαρύφαλλα στον Πλούταρχο αλλά φυσικά όταν σου ζητάνε να πληρώσεις αυτά που ουσιαστικά ''έφαγες'' κάποτε δεν έχεις!
  14. Δεν είσαι ευχαριστημένος με τα Δημόσια Πανεπιστήμια! Δεν αντέχεις τη βρωμιά τους, το χάος τους και λες πως ουσιαστικά δεν παρέχουν και τίποτα σπουδαίο. Παρ'όλα αυτά δε θες Ιδιωτικά Πανεπιστήμια με οργάνωση,καθαριότητα και σωστή εκπαίδευση.
  15. Βρίζεις τους πολιτικούς αλλά σε αυτούς τρέχεις με τις νταμιτζάνες λάδι και κρασί από το χωριό για να σου βάλουν το οικοπεδάκι σου στη Λούτσα εντός σχεδίου.
  16. Λες μαϊντανούς όσους περνάνε τη μέρα τους στα γνωστά hot-spot Κολωνακίου, Κηφισιάς και Γλυφάδας αλλά μόλις ακούσεις για εγκαίνια νέου μαγαζιού τρέχεις να δείς ''τί παίζει''.
  17. Δηλώνεις πως είναι πολύ σκληρό να μη μπορείς να υιοθετήσεις ένα ορφανό παιδάκι αλλά όταν δεις παιδάκι με μαύρο χρώμα δέρματος σε μια λευκής φυλής οικογένεια σιγομουρμουρίζεις στη μάνα σου ''υιοθετημένο θα' ναι αυτό καλέ'' λες και το παιδί έχει χολέρα...
  18. Λες ότι οι ''μαύροι'' έχουν ''χαλάσει'' την Ερμού και το κέντρο της Αθήνας και ότι πρέπει να τους διώξουμε κακήν κακώς αλλά μια φορά έχεις ολόκληρη συλλογή CD και DVD αγορασμένη από αυτούς.
  19. Παραπονιέσαι για τις ουρές στις εφορίες, στις τράπεζες και σε άλλες υπηρεσίες και τσακώνεσαι για το σύστημα με τα ''χαρτάκια'' και τους αριθμούς που δε βοηθά σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, αλλά δε θυμάμαι να κατάφερες και ποτέ να κρατήσεις αυτή τη ρημάδα τη σειρά με άλλο τρόπο.
  20. ...Και ξαναπαραπονιέσαι! Για τη γραφειοκρατία αυτή τη φορά, και τις χαρτούρες που απαιτούνται για το κάθετι, αλλά μόλις σου δώσουν την ευκαιρία να κάνεις την οποιαδήποτε διαδικασία διαδικτυακά γκρινιάζεις ΄΄τί τη θέλουν αυτή την τεχνολογία, ίντερνετ και ξίντερνετ!''...
Δεν σε πιάνω πουθενά Έλληνα!