Παρέλαση Ηλιθίων

 του Μιχάλη Ταστσόγλου

Ηλίθιοι παρελαύνουν στα δελτία ειδήσεων. Και, δυστυχώς, ουδόλως ομοιάζουν με τον κύριο του Ντοστογέφσκι. Δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολούνται τόσο με τις αντιδράσεις του κόσμου στην παρέλαση.
Δηλαδή τί περίμεναν; Να γίνουν όλα όπως ήταν κάθε χρόνο τέτοια μέρα; Αφού τίποτα δεν είναι ίδιο με τότε. Γεμίσανε παρελάσεις οι δέκτες μας και μάλιστα από όλους τους νομούς της χώρας. Και να που αναφέρουν ότι οι πολιτικοί θίχτηκαν από πάνω. Αλλά έτσι γίνεται παντού.
Κάποιος για τον Καντάφι είπε: "Εκτρέφεις αγρίμια, από αγρίμια θα πας". Εμείς εδώ εκτρέφουμε τουρισμό. Μόνο αυτό ευδοκιμεί. Γι' αυτό και είμαστε οι ίδιοι τουρίστες. Ίσως γι' αυτό αντιμετωπίζουμε τα πάντα με ελαφρότητα. Ευτελισμός σε όλα τα επίπεδα. Ο κόσμος καίγεται και μας ενημερώνουν για τις παρελάσεις! Λες και δεν υπήρξαν μαθητες οι δημοσιογράφοι, λες και δεν ξέρουν ότι οι μαθητές παρελαύνουν για να χάσουν μάθημα δίχως απουσία. Ευτελισμός και της ιστορίας με κοινοτυπίες και τα λοιπά και επαναλαμβανόμενα πλάνα αρχείου. Και αναπόφευκτα, συν τοις άλλοις, ευτελισμός της έννοιας "κοινωνικό κίνημα". Γιατί το  όλο πράγμα εκεί έχει οδηγήσει...