Εις το όνομα Του Πατρός και Του Υιού και Του Αγίου Πνεύματος μπορώ να έχω σπίτι και δουλειά?

της Ταμάρα Τζουμαϊλη

Τη βοήθεια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ζητούν Έλληνες μέσα από επιστολές με σκοπό την ανεύρεση μιας στέγης ή μιας δουλειάς, όπως δήλωσε ο ίδιος στην Τούρκικη εφημερίδα Hurriyet και στον συνάδελφο δημοσιογράφο Οκάν Κονουράλπ.

Το άρθρο μέσα σε άλλα αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα καθώς και στην ανεργία που σύμφωνα με τελευταίους υπολογισμούς αναμένεται να φτάσει μέχρι το καλοκαίρι του 2012 το 24%.
Για το θέμα αυτό ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε :

''Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα πολλοί Έλληνες της Κωνσταντινούπολης οι οποίοι είχαν φύγει από δω πριν από πολλά χρόνια μου γράφουν επιστολές και μου ζητούν να τους βοηθήσω για να επιστρέψουν στην Τουρκία για να βρουν δουλειά. Ακόμη και Έλληνες που δεν έχουν σχέση με την Πόλη...'' 
Επιπλέον, στη συνέντευξη που παραχώρησε παρόλο που τόνισε το γεγονός ότι η Τουρκία γίνεται μια όλο και πιο δημοκρατική χώρα, έκανε λόγο για  τα ανοιχτά θέματα μεταξύ αυτής και  Του Πατριαρχείου όπως είναι αυτό της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που παρά τις υποσχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης του ΑΚΡ τα τελευταία 40 χρόνια παραμένει κλειστή!
Αξίζει ,τέλος, να αναφερθεί πως στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει αίτηση για δουλειά περίπου 2.400 Έλληνες, αφού εδώ όπως φαίνεται δεν έχουν μέλλον...