Οργή..

της Ρένιας Ρηγοπούλου


Οργή.
Γένους θηλυκού. 
Eίναι ο έντονος θυμός που προκαλείται από κάτι δυσάρεστο και εκδηλώνεται με επιθετικότητα και εκδικητική συμπεριφορά. 
Αυτό νιώθει η πλειοψηφία σήμερα. Οργή!
Αυτό εκδηλώθηκε και χθες με τα επεισόδια στις παρελάσεις.
Και μπορεί οι πολιτικοί στις δηλώσεις του να αναφέρονται σε ταπείνωση των θεσμών, στην πραγματικότητα όμως ούτε ματαιώθηκε ούτε ακυρώθηκε η παρέλαση.
Οι πολιτικοί ήταν αυτοί που ακύρωσε ο ελληνικός λαός.
Και μπορεί κάποιοι να μιλούν για προσβολή στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, εγώ όμως αναρωτιέμαι... Ποιος είναι ο ρόλος του κύριου Παπούλια; Γιατί απλή γλάστρα του συστήματος δεν είναι. Είναι συνυπεύθυνος για την οδυνηρή κατάσταση που βιώνουμε και κάθε υπογραφή του είναι και μια καταδίκη. Μπορεί να χει όπως λένε ένα παρελθόν με αγώνες για την ελευθερία και τη κοινωνική δικαιοσύνη, έχει όμως ένα παρόν συναίνεσης και συγκατάβασης   .
Η οργή κατά της κυβέρνησης ώθησε και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Δαλαμάγκα, να επιτεθεί κατά του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Χρήστου Μαγκούφη, κατά τη διάρκεια της παρέλασης στα Τρίκαλα. 




Εδώ και οκτώ μήνες ο 32χρονος πρώην υποψήφιος του Πασόκ για τις δημοτικές εκλογές είναι άνεργος και όπως δηλώνει στο Newsit "ξεχειλίζει από οργή και αγανάκτηση".
"Αυτή η κυβέρνηση μας κορόΐδεψε και μας ξεγέλασε" αναφέρει και προσθέτει ότι "ο ίδιος παραμένει ΠΑΣΟΚ" και ότι αυτοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση δεν είναι πια ΠΑΣΟΚ, έχουν δηλαδή απομακρυνθεί από τις αρχές του κόμματος. " Οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ είναι οι πιο προδομένοι από όλους, γιατί μας κοροίδεψαν και μας ξεγέλασαν". "Κάναμε αγώνες για τα πολιτικά μας πιστεύω και αυτοί καρπώθηκαν την εξουσία και τα προνόμια.Έχω ξεχειλίσει από θυμό και αγανάκτηση. το μέλλον μου είναι αβέβαιο. Πλέον δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικές ταυτότητες με ενδιαφέρει μόνο η οικογένειά μου και το αγέννητο παιδί μου".