Το 2011 φεύγει, οι μουσικές εκδηλώσεις έρχονται!

Μουσική για όλα τα γούστα...


της Μαρίνας Πηγασίου
Ψάχνεις διέξοδο απ΄τη μαυρίλα σου; Τι καλύτερο από ένα απρόβλεπτο μουσικό ταξίδι; Mικρές αλλά και μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της Αθήνας έρχονται να δώσουν το τονωτικό χάπι, φιλοξενώντας πολλούς καλλιτέχνες στους χώρους τους, λίγες ημέρες πριν...
φύγει αυτός ο δύσκολος χρόνος. Να φύγει να πάει στο καλό!

Τι να πρωτοδιαλέξεις όμως; Τα σχήματα πολλά και διάφορα, καλύπτουν και τα πιο "ευαίσθητα ώτα". Ξένα συγκροτήματα και καλλιτέχνες του εξωτερικού, αλλά και Έλληνες μουσικοί, είναι πανέτοιμοι να "ρουφήξουν" με τη μουσική τους σκούπα και το τελευταίο ίχνος άγχους και μιζέριας που μας έχουν γίνει πια στενός κορσές!

Μια γρήγορη ματιά στις συναυλίες και  τα lives Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου θα μας ανοίξει την όρεξη...

Νοέμβριος:
Νίκος Ξυδάκης «Rue Lepsius» στον Iανό
Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και στις 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου, ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει το έργο Rue Lepsius- Μουσική Προσωπογραφία του Κ.Π. Καβάφη, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου Ιανός. Το «Rue Lepsius» είναι ένα μουσικό έργο που αφηγείται γλαφυρά τον βίο του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, ενώ η παράσταση είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι του 2009 στην Αθήνα στο Σχολείον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά και στην Αίγυπτο -τη χώρα που γεννήθηκε και έζησε ο ποιητής, τον Ιούνιο του 2011.
Στην παράσταση τραγουδούν οι Τάσος Αποστόλου και Νίκος Ξυδάκης, και συμμετέχει το κουαρτέτο των νέων μουσικών «Doros», ενώ στο ρόλο του αφηγητή βρίσκεται ο Διονύσης Καψάλης.
Ώρα έναρξης παράστασης: 22:00, Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος: 15 ευρώ και 10 ευρώ 
Σαν βγεις στον πηγαιμό για...τον Καβάφη......


Ζακ Στεφάνου & Μπάντα-Κοάλα + Κύριος Κ. στον Σταυρό του Νότου Club
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στη "μικροκαμωμένη" σκηνή του Σταυρού του Νότου, ο Ζακ Στεφάνου, η Μπάντα-Κοάλα και ο Κύριος Κ., θα μας δώσουν μια γερή δόση από τις νέες τους δισκογραφικές δουλειές. 
Ώρα έναρξης: 20:30. Είσοδος: 10 ευρώ με ποτό.
"Ισχύς εν τη ενώσει ψυχή μου.. Έλα μαζί μου στον πάτο.."


Οι Ulver (Ούλβερ) στο Fuzz Live Music Club
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, τo νορβηγικό συγκρότημα της underground μουσικής σκηνής, οι Ulver, επιστρέφουν στην Ελλάδα, στο Fuzz Club στην Αθήνα.
Σε post-rock και noise ρυθμούς επιδιώκουν να ξεσηκώσουν το κοινό της Αθήνας,"συστήνοντάς" μας τον καινούριο τους δίσκο.
Ώρα έναρξης: 21.30. Τιμές Εισιτηρίων : 27 ευρώ



Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw(Κοντσέρτχεμπαου) του 'Αμστερνταμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Στις 22 και 23 Νοεμβρίου η περίφημη Βασιλική Ορχήστρα Κοντσέρτχεμπαου του 'Αμστερνταμ θα δώσει δύο συναυλίες υπό τη διεύθυνση του 'Αντρις Νέλσονς. Θα ακουστούν έργα των: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Camille Saint Saens και Ιγκόρ Στραβίνσκι.
Ώρα έναρξης: 20:30. Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά: Euro 11, Γ Ζώνη: Euro 19, Β Ζώνη: Euro 35, Α Ζώνη: Euro 50, Διακεκριμένη Ζώνη: Euro 70 (αυτό το τελευταίο, έτσουξε!!)

Levellers (Λέβελερς) στο Gagarin 205
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου ο ζωντανός θρύλος του Glastonbury Festival (Γκλάστονμπάρι Φέστιβαλ) από το Μπρίτον, έρχεται ακριβώς 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πιο επιδραστικού δίσκου όλων των εποχών για τη βρετανική φολκ- πανκ σκηνή, «Levelling the Land», στη μουσική σκηνή του Gagarin 205.
Ώρα έναρξης: 22:00.Εισιτήριο 33 ευρώ, προπώληση 28 ευρώ
 
(Προτείνω την προπώληση. Ε να μας μείνουν και τα 5 ευρώ για έναν καφέ βρε αδελφέ!).



Ανούσκα Σανκάρ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Στις 30 Νοεμβρίου, η Ανούσκα Σανκάρ με το συγκρότημά της παρουσιάζει τους παράλληλους δρόμους αλλά και τις ομοιότητες και συγγένειες ανάμεσα στην κλασική ινδική μουσική και την παράδοση του φλαμένκο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ολέ-ολέ!
Ώρα έναρξης: 20:30. Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά: Euro 8, Γ Ζώνη: Euro 14, Β Ζώνη: Euro 25, Α Ζώνη: Euro 35, Διακεκριμένη Ζώνη: Euro 50.



Δεκέμβριος:
 Ορχήστρα των Ανακτόρων Σαίνμπρουν της Βιέννης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου η περίφημη Ορχήστρα Schloss Schonbrunn Orchester Wien παρουσιάζει τα πιο δημοφιλή βαλς, πόλκες, άριες και γνωστές μελωδίες των Μότσαρτ και Στράους, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τους μουσικούς πλαισιώνουν χορευτικά ζευγάρια από το Κρατικό Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης με σολίστ τον πρώτο χορευτή του Μπαλέτου Μίσα Σοσνόφσκι.
Ώρα έναρξης: 20:30. Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά: Euro 25, Γ Ζώνη: Euro 35, Β Ζώνη: Euro 50, Α Ζώνη: Euro 65, Διακεκριμένη Ζώνη: Euro 90  


Χμμμ.. Μόνο ως φοιτητής μπορείς να πας!!!



'Αλκηστις Πρωτοψάλτη - Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Παλλάς
Με καινούρια τραγούδια (ζεστά και αχνιστά!) και ένα πρόγραμμα με τον "μυρωδάτο" τίτλο «Μπαχάρι Κανέλλα και Γιορτή», οι ερμηνεύτριες 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθία Ρεμπούτσικα, "μαγειρεύουν" τις φωνές τους στο Θέατρο Παλλάς, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.
Μία αμάραντη φωνή, ένα βιολί και 7 υπέροχοι μουσικοί θα αφουγκραστούν τον πόνο και θα αγκαλιάσουν την ελπίδα μας, ταξιδεύοντας μας πάνω στα μουσικά χαλιά τους στην Ελλάδα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Αλεξάνδρεια και τα Βαλκάνια. Φορέστε κάτι ζεστό.. Φυσάει εκεί πάνω..!
Ώρα έναρξης παράστασης: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 60 Euro, 55 Euro, 50 Euro, 45 Euro, 40 Euro, 35 Euro, 25 Euro, 20 Euro.



Pat Metheny (Πατ Μέθενι) στο Παλλάς
Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία εμφάνισή του στην Ελλάδα, ο αναγνωρισμένος κιθαρίστας της διεθνούς τζαζ σκηνής Pat Metheny με το τρίο του, τους Larry Grenadier (Λάρυ Γκρενάντιρερ -κοντραμπάσσο) και Bill Stewart (Μπιλ Στιούαρτ- ντραμς), επιστρέφει για μία συναυλία, στο Παλλάς, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.
Με το δικό του μοναδικό στυλ, χρησιμοποιώντας παράλληλα τη σύγχρονη τεχνολογία της μουσικής, ο Metheny, στα 36 αυτά χρόνια της παρουσίας του στην πρώτη γραμμή της τζαζ, είχε συνεργασίες που ποικίλλουν ανάμεσα σε κορυφαίους της μουσικής όπως ο Ντέιβιντ Μπάουϊ, ο Χέρμπι Χάνκοκ, ο Ορνέτ Κόλμαν, η Τζόνι Μίτσελ, ο Ντέιβ Χόλαντ. 
Ώρα έναρξης: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 67 ευρώ, 77 ευρώ, 87 ευρώ
Τζαζόφιλοι, θα είναι αμαρτία να το χάσετε!

Η Έλλη Πασπαλά και ο Τάκης Φαραζής στο φουαγιέ του Παλλάς
Ένα αφιέρωμα στο αγγλόφωνο τραγούδι, με τίτλο «Rainbows, Moons and Bicycles», θα παρουσιάσουν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, η Έλλη Πασπαλά κι ο Τάκης Φαραζής στο φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς.
Με αγγλόφωνα τραγούδια του χθες όπως των Cole Porter, Leonard Cohen, Van Morrison και του σήμερα (Rufus Wainwright και του Jamie Cullum, αλλά και της δικής μας Monika), οι δύο καλλιτέχνες θα μας οδηγήσουν σε ένα μακρινό ταξίδι στο χωροχρόνο. 
Πάμε να συναντήσουμε ουράνια τόξα και φεγγάρια καβάλα στο ποδηλατάκι μας..;
 Ώρα έναρξης παράστασης: 22:30. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ,10 ευρώ (φοιτητικό)



Hooverphonic (Χουβερφόνικ) στο Fuzz Club
Μετά την ένταξη της νέας τραγουδίστριας στο γκρουπ ( Geike Arnaert γιατί έφυγες;;;; Ακούς εκεί σόλο καριέρα και μπαρούφες!!), αλλά και την κυκλοφορία του ολοκαίνουριου άλμπουμ τους «The Night Before», οι Βέλγοι Hooverphonic θα τραγουδήσουν επιτυχίες του χθες και του σήμερα, στο Fuzz Club, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.
Με επιρροές από electro-pop, alternative electronica, αλλά και πολλά άλλα είδη, αυτό το φαινομενικά "κρύο" συγκρότημα έχει κάψει πολλές ελληνικές καρδιές... Mad about....Hooverphonic..!
Ώρα έναρξης: 20.30, Τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ.



Lacuna Coil (Λακούνα Κόιλ) και Elysion (Ιλίζιον) στο Gagarin 205
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου το ιταλικό εναλλακτικό ροκ / μέταλ συγκρότημα Lacuna Coil, έρχεται για μία και μοναδική εμφάνιση στο Gagarin 205, στην οποία το αθηναϊκό κοινό θα ακούσει για πρώτη φορά κάποια από τα νέα τους τραγούδια που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο.
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Έλληνες Elysion. Όσοι έχετε άγριες διαθέσεις, ροκάρετε μαζί τους!
Τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ



Sivert Ηyem (Σίβερτ Χόγιεμ) στο Gagarin 205
Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο Νορβηγός Σίβερτ Χόγιεμ, δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν τον γνωρίζουν, να τον απολαύσουν σε μία ροκ εμφάνισή του στο Gagarin 205.
Η συνεργασία του με τους αδικοχαμένους Madrugada, αλλά και οι τέσσερις σόλο δίσκοι του "ξεχειλίζουν" από τραγούδια τα οποία αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν αλλά και άγγιξαν βαθιά το κοινό. Οι εμφανίσεις του τόσο ως ηγετικό μέλος των Νορβηγών εναλλακτικών ροκερς όσο και ως ηγέτης του δικού του σχήματος δίνουν στίγμα.
Ώρα έναρξης: 21.00. Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ.

Προλαβαίνω να βάλω στην άκρη κανένα ευρώ? Θέλω να πάω σε όλα!

Άρθρο με πληροφορίες από το kathimerini.gr