Θετική υποδοχή Παπαδήμου από την Ε.Ε

Συναντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού με Μπαρόζο – Βαν Ρομπάι

Θετικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φάνηκε να είναι το κλίμα στην ευρώπη για το νέο έλληνα πρωθυπυργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Την άμεση στήριξή της στο πρόσωπο του έλληνα πρωθυπουργού εξέφρασε η Ε.Ε. μέσω του πρόεδρου της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μπαρόζο. Ο κ. Μπαρόζο είπε για τον κ. Παπαδήμο ότι...
αποτελεί ένα πρόσωπο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπαρόζο δήλωσε επίσης ότι η έκτη δόση θα πρέπει να εκταμιευθεί το γρηγορότερο. Ακόμα, το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα πρέπει να συμφωνηθεί μέχρι τέλος του έτους και πως η Ελλάδα θα πρέπει η ίδια να βοηθήσει τον εαυτό της για να μπορέσει και η Ε.Ε. να βοηθήσει. Επίσης, ο κ. Μπαρόζο υπερθεμάτισε τη συναίνεση στην Ελλάδα.

Από την πλευρά το, ο
ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι εξέφρασε την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες προσαρμογής που κάνει η Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο ο οποίος τον διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Αναφερθείς εμμέσως στο θέμα των εγγυήσεων, ο Βαν Ρομπάι ζήτησε από τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες «να υποστηρίξουν αυτή την στρατηγική» της κυβέρνησης.