Η επανένωση της δεκαετίας από τους Black Sabbath

Ανακοίνωσαν δυναμικό comeback με νέο δίσκο και παγκόσμια περιοδεία
Του Γιάννη Λέκκα
Χαράς ευαγγέλια για τους παγκόσμιους φαν του θρυλικού συγκροτήματος Black Sabbath, καθώς ανακοινώθηκε η επανασύνδεση του γκρουπ στην αυθεντική του σύνθεση, όπως ακριβώς 33...


χρόνια πριν.
Ο κιθαρίστας Tony Iommi, o μπασίστας Geezer Butler, ο ντράμερ Bill Ward και ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους ροκ σταρ όλων των εποχών, ο τραγουδιστής Ozzy Osbourne ενώθηκαν ξανά, ξεπερνώντας τις μεταξύ τους διαμάχες, για να μας χαρίσουν νέες μαγικές στιγμές ροκ.
Όπως ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν, δουλεύουν πάνω σε ένα καινούριο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει εντός του 2012 με παραγωγό τον μάστερ του είδους Rick Rubin, ενώ ετοιμάζονται και για μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία με υψηλό επίπεδο παραγωγής που θα κάνει την επιστροφή τους να φαίνεται ακόμα πιο θρυλική.
 «Ή τώρα ή ποτέ. Τα πάμε πολύ καλά μαζί, όλα είναι υπέροχα. Είναι σαν να φοράς ένα παλιό γάντι», τόνισε ο Tony Iommi ενώ o Ozzy είπε πως «για κάποιον μαγικό λόγο, αυτή τη φορά έχουμε γράψει έξι με εφτά τραγούδια».
Οι βρετανοί Black Sabbath θεωρούνται, μαζί με τους Deep Purple και τους Led Zeppelin ως οι «πατέρες» της heavy metal μουσικής αφού ο ομώνυμός τους δίσκος το 1970 έφερε έναν ήχο που βαρύτερός του δεν είχε υπάρξει στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Η τεράστια αυτή μπάντα έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια albums παγκοσμίως ενώ όλοι έχουν ακούσει έστω και... ξώφαλτσα κομμάτια όπως τα «Paranoid» και «Iron Man». Τέλος, έχουν αποσπάσει χιλιάδες βραβεία παγκοσμίως με χαρακτηριστικότερο ίσως αυτό της καλύτερης heavy metal μπάντας όλων των εποχών από το MTV.