Δύει το άστρο του Μπερλουσκόνι

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Προς παραίτηση ο Ιταλός πρωθυπουργός

Υπερψηφίστηκαν από το ιταλικό κοινοβούλιο τα μέτρα λιτότητας που εμπεριέχονταν στον προϋπολογισμό του νέου έτους. Σήμερα ή αύριο θα ανακοινώσει την παραίτησή του, ο πολιτικός των ερωτικών σκανδάλων.

Η Βουλή της Ρώμης ενέκρινε τα μέτρα λιτότητας που απαίτησαν ανοικτά τις περασμένες ημέρες Ευρώπη και ΔΝΤ (380 από τους 410 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ). Επόμενο βήμα για την πολιτική ζωή της χώρας, η παραίτηση Μπερλουσκόνι και η ανάληψη καθηκόντων από την πλευρά Μόντι, κάτι για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει από χθες.
Εντός των επομένων ωρών θα διενεργηθεί υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα είναι και το τελευταίο επί Μπερλουσκόνι. Αμέσως μετά (εκτός κι αν ακολουθήσουν μίνι διαβουλεύσεις εντός κόμματος Μπερλουσκόνι), ο "Mr. TV" θα παραιτηθεί των καθηκόντων του, αφού μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο (Κυρηνάλιο). Αργότερα, ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο θα αναθέσει στον διεθνούς κύρους τεχνοκράτη, Μάριο Μόντι το σχηματισμό κυβέρνησης. Ίσως και αύριο, αν και Κυριακή, να συγκληθεί η νέα κυβέρνηση για πρώτη της φορά.