100 Hi Tech ταξί για το Ηράκλειο

Θα προσφέρουν πρωτοποριακές υπηρεσίες στους πελάτες κατά τη διάρκεια της διαδρομής

Αρκετά διαφορετικές θα είναι πλέον οι «κούρσες» που θα παίρνουν τα ταξί στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς νέες πρωτότυπες υπηρεσίες θα παρέχονται στους πελάτες μέσω της βοήθειας νέων τεχνολογιών.

Συγκεκριμένα, συνολικά 100 ταξί στο Ηράκλειο έχουν ήδη εφοδιαστεί με τα tablet pc που τοποθετούνται στη μέση του ταμπλό παρέχοντας πληθώρα πληροφοριών και ευκολιών τόσο στον οδηγό όσο και στους πελάτες του ταξί.
Έτσι, μέσα από το ταξί, ο πελάτης θα μπορεί να κάνει μία σειρά από εργασίες γλιτώνοντας κόπο και χρήμα. Θα μπορεί να συνδεθεί στο ίντερνετ και να λάβει ή να στείλει τα mail του, θα μπορεί να κάνει κράτηση για το ταξίδι του με το αεροπλάνο ή το πλοίο, ακόμα και να εκδώσει το εισιτήριό του πριν φτάσει στο check in του αεροδρομίου. Θα μπορεί φυσικά όλα αυτά να τα πληρώσει με την πιστωτική του κάρτα αλλά ακόμα και το ίδιο το κόστος της διαδρομής που έκανε με το ταξί.
Το νέο σύστημα παρέχει όμως μεγάλες ευκολίες και στους ίδιους τους οδηγούς του ραδιοταξί. Ήδη με το ειδικό λογισμικό περιορίζεται κατά πολύ ο χρόνος απόκρισης στις κλήσεις των πελατών που ζητούν ταξί μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρίας. Η τηλεφωνήτρια καταχωρεί μόνο τη διεύθυνση του πελάτη που καλεί για ταξί και από εκεί και πέρα το λογισμικό μέσω συστήματος GPS εντοπίζει το πιο κοντινό ελεύθερο ταξί και δίνει την εντολή.


Σύντομα και εικονική περιήγηση
Σύντομα, οι πελάτες και οι οδηγοί των ταξί θα έχουν στην διάθεσή τους ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Περνώντας κατά τη διαδρομή του έξω από ένα μνημείο της πόλης, ο πελάτης θα μπορεί να βλέπει στην οθόνη του αυτοκινήτου εικονική περιήγηση με βίντεο σχετικά με το μνημείο, να μαθαίνει περισσότερες πληροφορίες για αυτό και να γίνεται η διαδρομή του πιο ευχάριστη και εκπαιδευτική. Θα μπορεί να κάνει επί τόπου κράτηση σε μια θεατρική παράσταση που είδε να διαφημίζεται στο δρόμο ή να αναζητήσει από το αυτοκίνητο πληροφορίες για οποιοδήποτε μέρος θα θελήσει να πάει.
Ελληνική πατέντα
Το λογισμικό της νέας συσκευής παράγεται εξολοκλήρου στην Ελλάδα, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα και το Ηράκλειο πρωτοπορεί αφού μετά τις 15 Φεβρουαρίου θα είναι πλήρως εγκατεστημένο, με όλες του τις εφαρμογές σε 100 ταξί στην πόλη.
Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο με ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων του να βρίσκεται σε λειτουργία. Όλες οι υπηρεσίες θα είναι στη γλώσσα του πελάτη και φυσικά χωρίς καμία επιπλέον χρέωση πέρα από την αξία της διαδρομής και τις τυχόν αγορές που θα κάνει μέσω internet.