Εμπλοκή στο PSI!

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Το IIF ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις

Δύσκολα τα πράγματα για την ελληνική οικονομία. Το PSI είναι εκ των ων ουκ άνευ για την έβδομη δόση της δανειακής σύμβασης.




Διαφωνίες επί του επιτοκίου ο βασικός λόγος της διάστασης απόψεων. Αναβλήθηκαν για την Τετάρτη 18/1 οι επόμενες συνατήσεις, ενώ ο χρόνος είναι εξαιρετικά πιεστικός. 

Ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF): 

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής ηγεσίας, η πρόταση που υποβλήθηκε από την επιτροπή των ιδιωτών πιστωτών –η οποία περιλαμβάνει μια πρωτοφανή ονομαστική μείωση 50% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχουν στα χέρια τους οι ιδιώτες επενδυτές και έως 100 δισ. ευρώ σε ελάφρυνση χρέους – δεν έχει οδηγήσει σε μια εποικοδομητική απάντηση συνολικά από όλα τα μέρη, συμβατή με την εθελοντική ανταλλαγή του ελληνικού χρέους και τη συμφωνία της 26ης και 27ης Οκτωβρίου. Yπό τις συνθήκες αυτές, οι συζητήσεις με την Ελλάδα και τον επίσημο τομέα έχουν σταματήσει για διαβουλεύσεις σχετικά με τα οφέλη της εθελοντικής προσέγγισης.
Ευελπιστούμε ωστόσο, ότι η Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ευρωζώνης, θα είναι σε θέση να επαναπροσεγγίσει εποικοδομητικά τον ιδιωτικό  τομέα με στόχο να οριστικοποιηθεί μια αμοιβαίως αποδεκτή συμφωνία για την εθελοντική ανταλλαγή χρέους, συμβατή με τη συμφωνία της 26ης/27ης Οκτωβρίου και με βάση το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωζώνης.


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr
Υπό τις συνθήκες αυτές, οι συζητήσεις με την Ελλάδα και τον επίσημο τομέα έχουν σταματήσει για διαβουλεύσεις σχετικά με τα οφέλη της εθελοντικής προσέγγισ
Η Ελλάδα και το IIF συνομιλούν σε κλίμα εμπιστοσύνης και συναντίληψης

πηγή ανακοίνωσης: capital.gr


Πηγή:www.capital.gr