Σελίδες του Facebook παρουσιάζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία


Πως να κάνετε αναφορά (report) μιας τέτοιας σελίδας σε 2 απλά βήματα

Για άλλη μία φορά, μια πολυεθνική εταιρεία αγνοεί τις διεθνώς κατοχυρωμένες ονομασίες των κρατών και στην ιστοσελίδα της στο Facebook παρουσιάζει στους σχεδόν 250.000 φίλους της την χώρα των Σκοπίων ως Μακεδονία.

Δεδομένης λοιπόν της παραποίησης της παγκόσμιας ιστορίας και του σφετερισμού της εθνικής μας κληρονομιάς, όσοι φίλοι του bloggers-tv επιθυμούν, μπορούν να κάνουν αναφορά της συγκεκριμένης ιστοσελίδας στο facebook με δύο απλά βήματα:

1. Αφου πάτε στην ιστοσελίδα www.facebook.com/cisco και εφόσον είστε μέλη του Facebook, πατάτε την επιλογή «Αναφέρετε την ιστοσελίδα» (Report) που βρίσκεται κάτω δεξιά στην ιστοσελίδα.

2. Σας εμφανίζεται ένα νέο εικονίδιο στην οθόνη όπου επιλέγετε «Κήρυγμα μίσους ή προσωπική επίθεση» (It's harassing me & hate speech) και μετά «στοχοποιεί φυλή ή εθνικότητα» (Targets a race or ethnicity).

Η αναφορά τέτοιων περιστατικών είναι κυρίως συμβολική και αξίζει για να δείξει στους κατόχους τέτοιων ιστοσελίδων ότι οι έλληνες δεν δέχονται την παραχάραξη της ιστορίας τους στο ευαίσθητο ζήτημα της Μακεδονίας. Η ιστορία ούτε παραγράφεται, ούτε και παραποιείται, όσο και αν κάποιοι εδώ και δεκαετίες το προσπαθούν. Οι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας στο Facebook για να παρουσιάσουν την Π.Γ.Δ.Μ πρέπει να αναφερθούν και είτε να διορθώσουν το λάθος, είτε να κλείσουν.

Μπορείτε επίσης να αφιερώσετε ένα λεπτό για να αναφέρετε επίσης και τις 5 πιο δημοφιλείς σελίδες στο Facebook που οικειοποιούνται τον όρο "Μακεδονία" για λογαριασμό των Σκοπίων:

https://www.facebook.com/IloveMACEDONIA (132.564 φίλοι)


https://www.facebook.com/AvonMacedonia (43.170 φίλοι)


https://www.facebook.com/canon.macedonia (32.120 φίλοι)


https://www.facebook.com/Antenna5 (101.895 φίλοι)


https://www.facebook.com/pages/US-Embassy-Macedonia/119869762156 (29.026 φίλοι)