Νάκος εναντίον Παπουτσή

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Ευθεία επίθεση στον απερχόμενο Υπουργό

Δριμεία κριτική  στην κίνηση Παπουτσή να εγκαταλείψει του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στο έργο του σε αυτό άσκησε ο αντίστοιχος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας.







Κι έχει κι όλα τα δίκηα με το μέρος του. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, και πιθανώς ο επόμενος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (εφόσον βγει η Νέα Δημοκρατία), Θανάσης Νάκος επέκρινε το έργο του Χρήστου Παπουτσή δηλώνοντας "πως η εγκληματικότητα οργιάζει και εκείνος στήνει φιέστες". 

Βέβαια, αφορμής δοθείσης, ο υπεύθυνος της ΝΔ για τα θέματα δημόσιας τάξης, δε χάνει την ευκαιρία να "χτίσει" το λαϊκόσυντηρητικό προφίλ του, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η χώρα έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι για τους παράνομους μετανάστες". Όλα είναι εντάξει δηλαδή. Το μόνο πρόβλημα που έχει ο Έλληνας είναι το ότι υπάρχουν "απρόσκλητοι" επισκέπτες που ψάχνουν απλά λίγη ζωή πιο εύκολη.

Η αλήθεια είναι ότι σε περίπτωση που γίνονταν κι άλλες διαδηλώσεις, που θα γίνουν, ο κύριος Παπουτσής θα είχε μεγάλο πολιτικό κόστος (όχι ότι τώρα δεν έχει). Κι αυτό το κόστος θα του πετσόκοβε τις ήδη λιγοστές πιθανότητες εκλογής του στο Πα.Σο.Κ.. Για αυτό προτίμησε να παραιτηθεί κι όχι για λόγους δεοντολογίας και ασυμβίβαστου, όπως προφασίστηκε.