Η... ειδοποιός διαφορά

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Το κατόρθωμα της Νέας Δημοκρατίας

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του Πα.Σο.Κ. με διαφορά 7% (22,5% έναντι 15,5%). 







Επτά μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία. Και για μένα είναι κατόρθωμα. Είναι κατόρθωμα που πιστώνεται προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς. Εδώ ο τύπος της δεξιάς του πιστώνει προσωπικά  ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς και το κάνει ο Παπαδήμος, ο Βενιζέλος, ή ακόμα κι ο... Πούτιν.

Το 2009 το Πα.Σο.Κ. εξελέγη με διαφορά 10,5% από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία (43,9% έναντι 33,5%). Και βέβαια, τότε η Νέα Δημοκρατία είχε πληχθεί από συγκεκριμένα σκάνδαλα, αλλά ο κόσμος δεν ηταν στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Το Πα.Σο.Κ. από το 2009 μέχρι σήμερα εξαθλίωσε ανθρώπους, ήταν η κυβέρνηση που κατά τη θητεία της αυξήθηκαν κατακόρυφα τα ποσοστά των ανέργων, των αστέγων, των ιερόδουλων.

Κι όμως, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με μόλις 7% διαφορά ενός κόμματος που κατέστρεψε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Και να δούμε τι θα γίνει και στο τέλος, γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει να έχει πάρει φόρα (προς τα κάτω).

Υ.Γ. Πριν τις εκλογές του 2009 καμία δημοσκόπηση δεν είχε δείξει τη διαφορά του 10,5%. Αυτό έγινε μόνο όταν απαγορευόταν η δημοσίευση των δημοσκοπήσεων (το τελευταίο πριν τις εκλογές διάστημα), καθώς στελέχη των κομμάτων γνώριζαν το μέγεθος της - ευρείας - διαφοράς.