Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και...

του Μιχάλη Ταστσόγλου

"Ρεαλιστικός στόχος για το Πα.Σο.Κ. η πρώτη θέση"

Μία δήλωση που... τρομάζει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρόεδρος του Πα.Σο.Κ. θεωρεί ότι το κόμμα του μπορεί να ανατρέψει τα δημοσκοπικά δεδομένα και να ξαναβγεί πρώτο. Σενάριο εφιαλτικό για το μέσο ψηφοφόρο.









Πραγματικά, ακόμα κι αν η Γη πάει πάνω από τον ουρανό κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναδειχθεί πρωθυπουργός, θα είναι η πρώτη φορά που θα βγαίνει ένα κόμμα το οποίο αν π.χ. έχει 25% στις εκλογές, το υπόλοιπο 75% θα το θεωρεί επικίνδυνο για να κυβερνήσει.

Γενικά, το Πα.Σο.Κ. έχει βολέψει τόσο πολύ κόσμο που και μόνο αυτοί να ψηφίσουν, χαλαρά βγαίνει πρώτο, δεδομένου του ότι η Νέα Δημοκρατία έχει έναν αυτοκαταστροφικό πολιτικάντη "ηγέτη". Εξάλλου είδατε πόσοι έτρεξαν να ψηφίσουν στις εκλογές του Πα.Σο.Κ.

Σε περίπτωση που βγει ξανά αυτό το κόμμα πρώτο (και δε θέλω να το σκέφτομαι) θα πρέπει να αλλάξουν πολλές πεποιθήσεις γύρω από τα media και τον τρόπο τους να χειραγωγούν. Mega channel, Νέα, Έθνος, Βήμα πήραν χέρι χέρι το Πα.Σο.Κ. και ακόμα κι αν βγει δεύτερο, θα το οφείλει αποκλειστικά σε αυτά τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Αυτή είναι η ελληνική κοινωνία. Εδώ μας έχουν φτάσει. Και μέσα σ' όλα, δεν έχω και τόση εμπιστοσύνη στους ψηφοφόρους... Αλλάζει το κλίμα ακούν...