Π. Καμμένος: Έχω πρόγραμμα, δεν έχω καβαλήσει καλάμι


Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε γνωστό ραδιόφωνο υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμά του κόμματός του είναι απόλυτα τιμολογημένο, καθώς και ότι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχουν υπογράψει δήλωση μετάνοιας στην τρόικα.

Ο κ. Καμμένος ασκησε έντονη κριτική στα δυο μεγάλα κόμματα που ετοιμάζονται να περάσουν από τη βουλή τη χρηματοδότηση για το 2011 και μέρος του 2012 όταν όπως είπε «το κράτος χρωστάει σε επιχειρήσεις περίπου 7,5 δις ευρώ».

Ο κ. Καμμένος μίλησε για «όργανα των τοκογλύφων στην Ε.Ε. που ελέγχουν τους προϋπολογισμούς μας σε γραφεία των Βρυξελλών», επανέλαβε ότι είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ, σημείωσε ωστόσο πως η χώρα μας δανείζεται με υψηλά επιτόκια εν αντιθέσει με την Κύπρο που δανείζεται από τη Ρωσία και την Κίνα με επιτόκια που δεν ξεπερνούν το 1%.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επέμεινε στη θέση του για απόδοση ποινικών ευθυνών σε όλους όσοι «έδωσαν άφεση αμαρτιών στις μαύρες σακούλες της Siemens» ενώ για τα όσα είχε δηλώσει περί σύμπραξής του με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Η συνεργασία αφορά μόνο σε προγραμματική βάση. Συμφωνούμε για παράδειγμα στη διαγραφή του παράνομου χρέους, διαφωνούμε όμως σε θέματα όπως είναι το μεταναστευτικό».

Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί ούτε με τη ΝΔ ούτε με το ΠΑΣΟΚ καθώς όπως είπε «έχουν υπογράψει δήλωση μετάνοιας προς την τρόικα και το ΔΝΤ με την οποία δεσμεύονται για την εφαρμογή του προγράμματος».

«Η πόλωση είναι για τα μάτια του κόσμου, γίνεται υπό τις διαταγές της τρόικας αφού ακόμη και η Λαγκάρντ υποδεικνύει στο λαό τι θα ψηφίσει» είπε ο κ. Καμμένος και κατέληξε: «Δεν έχω καβαλήσει κανένα καλάμι. Εγώ ξέρω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης δεν θα υπέγραφαν ποτέ την παράδοση της κυριαρχίας μας».