Η μικρόνοια της κομματικής λοβοτομής


Ημέρες Μεγάλης Εβδομάδας, ημέρες εκλογών. Κανένα είδους δράμα, μήτε το Θείο μήτε το εθνικό, δεν στέκεται ικανό για να σταματήσει, εν γένει, τους πολιτικούς της μνημονιακής εξουσίας από το να μετριάζουν τους πολιτικούς θεατρινισμούς, την κομματική μικρόνοια και τον παλαιοκομματισμό ως ένδειξη σεβασμού στα όσα έχει περάσει μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός.


Πρόκειται για τους γνωστούς ηγεμονίσκους και μανδαρίνους των δύο μεγάλων κομμάτων που επιμένουν ακόμα και σήμερα να δημιουργούν επίπλαστους τηλεκαυγάδες για να διαφοροποιηθούν ο ένας από τον άλλο, ενώ στην ουσία όλοι τους προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανοί στο πολιτικό παιχνίδι μήπως και είναι εκείνοι που θα εφαρμόσουν τα νέα επώδυνα μέτρα που προδιαγράφονται σύντομα για τον ελληνικό λαό.

Είναι οι εθνοπατέρες που επιμένουν να μας «σώζουν», για πολλοστή φορά, από την κάθε είδους χρεωκοπία τάζοντας αφηρημένα επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, διάσωση του 13ου και του 14ου μισθού, καθάρισμα της Ελλάδας από τους μετανάστες και άλλες τέτοιες εύπεπτες προεκλογικές υποσχέσεις ώστε να πείσουν τον αποδεδειγμένα εύκολα χειραγωγούμενο Έλληνα ψηφοφόρο να τους ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στις εκλογές.

Από τη μία βρίσκονται οι της ΝΔ οι οποίοι υπόσχονται διορθώσεις στα λάθη των μνημονίων και από την άλλη είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που με σεμνές φράσεις τύπου «θα προσπαθήσουμε να μην υπάρξουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων» μας προϊδεάζουν για το επερχόμενο πετσόκομμα των μισθών και των επιδομάτων όλων των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.

Μα αν αυτοί οι πολιτικοί επέλεξαν να θυσιάσουν εαυτούς στη λοβοτομή της κομματικής μικρόνοιας, για χάρη της μνημονιακής εξουσίας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει και ο ελληνικός λαός να ξαναπαρασυρθεί στην τετριμμένη πολιτική τους φαυλότητα. Ο έλληνας πολίτης οφείλει να θέσει «υπό επιτροπεία» τα ψέματα, τον λαικισμό, τον μικροκομματισμό και την αφερεγγυότητά τους, παλεύοντας έμπρακτα στην μάχη για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο της οικονομικοπολιτικής μονοτροπίας.

Και υπάρχει τρόπος γι'αυτό.