Η αναβίωση του ΕΑΜ

του Κώστα Καίσαρη

Το επόμενο βήμα του Τράγκα σαν σημειολογική πράξη εθνικής αντίστασης να πάει στη γερμανική πρεσβεία να κατεβάσει τη γερμανική σημαία και να βάλει στη θέση της μια ελληνική. 
 
 

Κορόιδο πιάστηκε ο Τράγκας. Αν και ποτέ δεν είναι αργά, έπρεπε να την είχε πάρει χαμπάρι τη δουλειά πολύ πιο νωρίς. Αν είχε ιδρύσει αυτό το ΕΑΜ ένα χρόνο νωρίτερα, μπορεί τώρα να ήτανε αυτός στη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ποιος είναι πιο έξυπνος δηλαδή και ποιος έχει πιο πολύ μυαλό; Ο Τράγκας ή ο Καμμένος; Σοβαροί να είμαστε.

Δέκα τρώει στην καθισιά του σαν τον Μπούλη ο Τράγκας. Αν οι δημοσιογράφοι επιπέδου Αριας Αγάτσα και Αννας Καραμανλή γίνονται βουλευτίνες δεν έχει τα φόντα για αρχηγός κόμματος ένας Τράγκας; Οπως λοιπόν οι δημοσιογράφοι γίνανε στο χώρο τους από υπάλληλοι αφεντικά, την ίδια μάκινα μπορούνε να εφαρμόσουνε και στην πολιτική.


Πρώτοι διδάξαντες ο Αναστασιάδης με τον Τριανταφυλλόπουλο: Γιατί να είμαστε υπάλληλοι και να μη γίνουμε εκδότες; Και φτιάξανε το «Πρώτο Θέμα». Από κοντά κι ο Χατζηνικολάου με τη «Real» και το ραδιόφωνο. Οπως και ο Κύρτσος με τα free press. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στην πολιτική. Για ποιο λόγο οι δημοσιογράφοι να τρέχουνε πίσω από τα κόμματα για ένα ξεροκάματο ή παντεσπάνι να κάνουνε τους αβανταδόρους. Θα φτιάξω δικό μου κόμμα σου λέει ο Τράγκας κι έφτιαξε το ΕΑΜ. Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

Το πρώτο ΕΑΜ το είχε φτιάξει πριν από 70 χρόνια το ΚΚΕ επί γερμανικής κατοχής. Το δεύτερο ΕΑΜ το έφτιαξε ο Τράγκας προκειμένου να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τη γερμανική οικονομική κατοχή της Μέρκελ. Το επόμενο βήμα του σαν σημειολογική πράξη εθνικής αντίστασης να πάει στη γερμανική πρεσβεία να κατεβάσει τη γερμανική σημαία και να βάλει στη θέση της μια ελληνική. Αυτό που είχε κάνει ο Γλέζος στην Ακρόπολη να το κάνει τώρα ο Τράγκας. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Κι ακόμα δυσκολότερο το μεροκάματο.

Η κρίση δεν κάνει διακρίσεις. Τελειωμένη υπόθεση είναι η δημοσιογραφία. Γι' αυτό και τρέχουνε όλοι να χωθούνε στη Βουλή. Βρέξει χιονίσει, κάθε πρώτη και δεκαπέντε του μηνός, ο μισθός πέφτει. Γι' αυτό κι όσοι είναι βουλευτές τρέμουνε μην τυχόν και τον χάσουνε. Γι' αυτό και πηδάνε από το ένα κόμμα στο άλλο σαν τους σαλταδόρους. Πού θα βρούνε μεροκάματο οι Ανατολάκηδες αν δεν βγούνε βουλευτές; Γι' αυτό τρέξανε ο ένας μετά τον άλλον ποιος θα φύγει πρώτος από το ΛΑΟΣ για τη Νέα Δημοκρατία. Με τον Καρατζαφέρη να στρίβει το τιμόνι ακόμα πιο ακροδεξιά.

Μπας και τσιμπήσει τίποτα ψήφους από τη Χρυσή Αυγή. Τον πατέρα Κώστα Πλεύρη έβαλε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Δεξί χέρι της Χούντας, ιδρυτή του κόμματος της 4ης Αυγούστου και με πλούσιο συγγραφικό έργο. Οπως το σχετικά πρόσφατο βιβλίο του «Οι Εβραίοι και η αλήθεια» που διαφήμιζε ο Αδωνης Γεωργιάδης. Κι ο γιος του ο δημοκράτης και Νεοδημοκράτης πλέον Θανάσης Πλεύρης υπερασπίζοντάς τον στο δικαστήριο είχε συμφωνήσει με την άποψη του πατέρα του. Οτι καλώς οι Γερμανοί συντηρούν το στρατόπεδο του Αουσβιτς σε καλή κατάσταση γιατί ενδέχεται να χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Αυτά.

Φάνηκε το μέγεθος της κρατικής αδυναμίας και ανυπαρξίας

Από τους Ολυμπιακούς και τους Παναθηναϊκούς η βία πέρασε στους Περαμαϊκούς και τις Πεύκες. Με αποτέλεσμα ο πανταχού παρών και πάντα πληρών Μπιτσαξής (φωτό) να πάρει το νόμο στα χέρια του. Να θεωρήσει το Περαμαϊκός-Ιάσωνας Νέων Λιοσίων και το Πεύκη-Αμφιάλη ως ματς υψηλού κινδύνου και να διατάξει την αναβολή τους. Ενώ φόβος και τρόμος επικρατεί στη Μαγούλα εν όψει του τεράστιου ντέρμπι μεταξύ του τοπικού Αστέρα και της Προοδευτικής.

Αν δηλαδή η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει ζάφτι ένα κωλοπαίχνιδο Πεύκης-Αμφιάλης, θα πάει να τα βάλει με τις συμμορίες Ρουμάνων, Γεωργιανών, Αλβανών και πάσης φύσεως ξένων κακοποιών στοιχείων, που, κατά τη Χρυσή Αυγή και τον Καρατζαφέρη, σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο ανά την επικράτεια; Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τα νταηλίκια σε επίπεδο Δέλτα Εθνικής είναι προφανές ότι βρισκόμαστε προ του φαινομένου των συγκοινωνούντων δοχείων. Κι από κει και πέρα όταν το κράτος έντρομο διατάζει την αναβολή ματς σαν του Περαμαϊκού-Ιάσωνα, δείχνει το μέγεθος της ανυπαρξίας και της αδυναμίας του.

Και της υποκρισίας. Οτι δήθεν υπάρχει νόμος και γενικός γραμματέας Αθλητισμού που τον εφαρμόζει προς πάσα κατεύθυνση. Ο Παναγιώτης Μπιτσαξής είναι εδώ. Δεν παίρνει τσάμπα τον μισθό του. Μόλις πέσανε μαχαιριές στην Πεύκη ανέβαλε τα ματς σε Πέραμα και Αμφιάλη.

Οι κινήσεις του θυμίζουν Κωνσταντίνο Τσακίρη

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ το χθεσινό ραντεβού Αλαφούζου-Βγενόπουλου. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων των δύο ανδρών. Κι εδώ που τα λέμε, κολλάει γάντι το «ο κόσμος καίγεται και το νιμού χτενίζεται». Με τη χώρα να κρέμεται πλέον στην κυριολεξία σε μια κλωστή κι όχι όπως το έλεγε τότε για το PSI ο Βενιζέλος παραμύθι, είναι σόνικο να ζητάς από επιχειρηματίες αυτού του βεληνεκούς να αφήσουν το γάμο και να πάνε για πουρνάρια.

Αντί να ασχοληθούν με τις δουλειές τους ν' ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό. Με βάση λοιπόν αυτές τις συνθήκες, ο Αλαφούζος παίρνει έναν πόντο για την πρωτοβουλία του. Μέσα στο γενικότερο χάος να ασχολείται με το χάος του Παναθηναϊκού. Αυτό που δεν με πείθει όπως έχω ξαναγράψει είναι η σοβαρότητα της προσπάθειας.

Και του εγχειρήματος. Ξαναλέω, λοιπόν, ενώ ο κόσμος και μαζί μ' αυτόν και ο Παναθηναϊκός καίγονται, ο Αλαφούζος ανταλλάσσει σκέψεις στο Twitter. Να απαντάει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και να σχολιάζει τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες. Δεν κρίνονται σαν σοβαρά πράματα αυτά. Τολμώ να πω θυμίζουν Κωνσταντίνο Τσακίρη. Και στο τέλος του μάλιστα στον Πανιώνιο. Οχι στην αρχή.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κατά λάθος ή εξεπίτηδες τα έγραψε όλα αυτά στο ημερολόγιο ο Ακης και το άφησε μετά φόρα παρτίδα να το βρει η αστυνομία;

Μπρος Τσίπρας και πίσω Σαμαράς.

-Observer
 πηγή: Goal news, Σαββάτου, 26 Μαΐου