Εδώ ψαχνόμαστε, απέναντι κάνουν τους ανήξερους

Η Άγκυρα διαψεύδει κατηγορηματικά τις δηλώσεις Γιλμάζ


Μετά και την ανασκευή του Γιλμάζ, σύμφωνα με την οποία δεν ήταν Τούρκοι που μετείχαν σε εμπρησμούς στην Ελλάδα, αλλά...

Έλληνες πράκτορες (!) που έκαιγαν τουρκικά δάση, ο τούρκος υπουργός Δασών, Βεϊσέλ Έρογλου άδειασε πλήρως τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Έρογλου τόνισε ότι το υπουργείο δεν γνωρίζει τίποτα, ενώ όταν ρώτησε σχετικά το Γενικό Διευθυντή Δασών, έλαβε την απάντηση ότι «δεν υπάρχει επ' αυτού ούτε καν πληροφορία».

«Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός του Γιλμάζ. Δεν έχουμε τέτοια πληροφορία» διευκρίνισε ο Έρογλου, που προανήγγειλε έρευνα εις βάθος για το ζήτημα, καθώς την περίοδο 1994-1997 είχαν γίνει οι περισσότερες πυρκαγιές στα παράλια της Μεσογείου. «Σε καιρό πολέμου, οι μυστικές υπηρεσίες προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, αλλά δεν γνωρίζω αν γίνεται αυτό και σε καιρό ειρήνης. Αυτό όμως είναι θέμα στρατιωτικής κατασκοπείας. Το υπουργείο μας δεν είναι μέρος του θέματος αυτού», προσέθεσε.



Αναβρασμός στην Ελλάδα και ανάσυρση όλων των υποθέσεων εμπρησμών 1995 - 97

Από την ελληνική πλευρά, την ανάσυρση όλων των δικογραφιών που αφορούν σε εμπρησμούς δασών στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα διάστημα 1995 – 1997, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες με παραγγελία του προς όλες τους προϊσταμένους των εισαγγελιών Εφετών της χώρας.

Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αποτέλεσαν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμαζ, σύμφωνα με τις οποίες Τούρκοι μυστικοί πράκτορες επιδίδονταν σε εμπρησμούς ελληνικών δασών την περίοδο 1993-1996, όταν πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ.

Η παραγγελία του κ. Τέντε αφορά όσες δικογραφίες έχουν τεθεί στο αρχείο αγνώστων δραστών. Στόχος είναι «να αξιολογηθούν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των παραπάνω εγκλημάτων».

www.bloggers-tv.gr  με πληροφορίες από iefimerida, newsbomb, Πρώτο Θέμα