Αβραμόπουλος: Σε περιπέτειες η Ελλάδα με κυβέρνηση Αριστεράς

Ο πρώην ΥπΕθΑ δήλωσε πως η κατάσταση για τη χώρα θα γίνει έτι δυσκολότερη, αν η Αριστερά και προφανώς ο ΣυΡιζΑ πάρει την εξουσία στα χέρια της.









Αναλυτικά οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

Μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε περιπέτειες. Το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" δεν πρέπει να υπάρχει για εμάς. Κάποιοι που το λένε έξω, έχουν τους λόγους τους. Η ευθύνη για το εάν θα βγούμε, εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Είναι θετικό το "άνοιγμα" της ΝΔ προς πρόσωπα και ομάδες.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, βασικός εξολοθρευτής της Ντόρας Μπακογιάννη προ διετίας, εκτιμά πως η χώρα θα βρεθεί εν τρικιυμία σε περίπτωση που οι εκλογές της 17ης Ιούνη, αναδείξουν πρωθυπουργό αριστερών πεποιθήσεων. Βέβαια, ο κύριος Αβραμόπουλος δε μας λέει το ποια είναι σήμερα η κατάσταση της χώρας και τι είδους κυβερνήσεις είχαμε επί 70 τουλάχιστον χρόνια. Και βέβαια, ποιος ήταν αυτός που προκάλεσε τις ήδη υπάρχουσες περιπέτειες. 

Σχετικά με το δίλημμα, προδόθηκε. Είπε ότι η ευθύνη είανι δική μας, κι αυ΄το είναι η αλήθεια. Επομένως, από τη στιγμή που ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΣυΡιζΑ διατείνονται υπέρ της ΕΕ, από που προκύπτει η πιθανότητα εξόδου; Είναι προφανές πως το δίλημμα συνελήφθη από τα οικονομικά συμφέροντα που επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων και το θέτει το κόμμα του μνημονίου. Το θέτει για να επηρεάζονται οι δείκτες και να επικρατεί τρόμος στο εκλογικό σώμα. Οι λόγοι τους είναι σαφείς: ανάδειξη κυβέρνησης της αρεσκείας τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το δίλημμα υπάρχει μόνο στο μυαλό των επινοητών του που ήταν άνθρωποι της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος πήγε να το φέρει στη χώρα με τη μορφή δημοψηφίσματος.

Αναφορικά με το "άνοιγμα" του κόμματός του, ο κύριος Αβραμόπουλος κάτι παραπάνω θα γνωρίζει, καθώς τη μεν Ντόρα Μπακογιάννη της πολιτικής σκηνής προ δεκαετίας τη λέγανε Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη δε Δημοκρατική Συμμαχία (ΔηΣυ) Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ).

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αρνούνται να λογοδοτήσουν και φαινομενικά δείχνουν να πιστεύουν πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι μία χαρά. Η συντήρηση πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και να δοκιμαστούν νέες λύσεις. Δεν ξέρουν αν το έχουν κατανοήσει, αλλά το θράσος τους αναδεικνύεται μέγα όταν καλούν ανθρώπους να ψηφίσουν τους εφαρμοσμένους επικίνδυνους με το κριτήριο ότι οι άλλοι μάλλον είναι επικίνδυνοι.